hesabın var mı? giriş yap

  • eski bir lc waikiki satış danışmanı olarak bela okuduğum kadındır. kabinlere ped yapıştıranlar, donu yırtılırcasına osuranlar, soğan gibi ter kokanlar .... insanlıktan soğuttular beni allahın belaları.

  • 13 sayısına uğursuz diyenlere sadece gülerdim. bu yılın 13 ekimine kadar. akşam bir mesaj geldi, atla türkiyeye gel diye. n'oluyoruz diye aradım, kardeşin dediler, trafik kazası yapmış durumu ağır. bütün cesaretimi toplayıp sordum sağ mı diye, yoğun bakımda dediler; söylemediler saatler önce göçtüğünü bu dünyadan. yürek dayanmaz dedikleri buymuş sanırım, kardeşin gitmesi sadece geçmişteki anıları, kahkahaları, kavgaları, gezip tozmaları, içmeleri, ağlamaları getirmiyor gözünüzün önüne..beraber bir hayat planladığınız, 10 yıl sonra şurda şu gün diye kurduğunuz planları kursağınızda bırakan bir olay, hayata karşı çaresizliğinizi mermer soğukluğuyla yüzünüze çarpıyor. sadece 'yapma, gitme beni bırakma' diye bağırıyosunuz.

    en son arabada beraber giderken bülent ersoy'un 'bir ben bir allah biliyor' unu bağırarak söylemiştik. mekanın cennet olsun kardeşim - gerçekten ne çektiğimi bir ben bir allah biliyor artık.

  • daha önce iki defa dağılıp bir araya gelen efsanevi ingiliz grup. bana göre rock müzik tarihinin dönüm noktalarından birisidir ancak değeri pek bilinmemiştir. 70lerdeki o en üretken dönemlerinde birçok tarzı harmanlamışlardır albümlerinde. sadece godbluff albümündeki 4 şarkı 4 farklı tarzı yansıtmaktadır; psychedelic, klasik rock, blues, punk.. genel olarak blues rock ve şimdiki post-punk akımının öncüsü olan 70ler punk tarzına benzemektedir müzikleri. the quiet zone the pleasure dome ve still life albümleri olgunluklarını ve kalitelerini ortaya koydukları en önemli albümler olarak öne çıkmaktadır.

    2008 yılında trisector isimli yeni bir albüm yayınlamayı planlıyorlarmış.

  • ablam durakta adamın tekine bilmemne otobüsü geçtimi diye soracakmış, söze afedersiniz filan diye başlayacağına "efendimiz hede otobüsü geçti mi acaba" demiş salaktır.

  • jack daniels'i nasıl içtiğinizin bir önemi yok. ister buzlu için ister kokteyl yapıp için. ister kolayla için.

    ama single malt scotch whisky'den söz ediyorsak buzsuz içilmelidir. zira single malt viskiye, tadını düzeltmek için konulan birkaç damlanın üzerinde su bile karıştırılması caiz değildir. buz da viski içinde ısınacağı için eriyecektir ve viskinin tadını gereğinden fazla seyrelticektir. whisky on the rocks diye bir tabir vardır bu iskoç icadıdır. adamlar eskiden nehir yataklarının dibinden ufak taşları toplarlarmış onları viskiye atarlarmış. işte taşın soğuğu viskiyi soğuturmuş, doğrudan buz olmadığı için de viskiye gereğinden fazla su karışması söz konusu olmazmış. daha önce de bu başlık altında muhtelif defalar dile getirildiği üzere bunun modern karşılığı viski taşıdır. alırsınız viski taşınızı buzdolabına koyarsınız. viski içeceğiniz zaman atarsınız içine. hem viskiyi buz gibi soğutur hem de fazla suyla tadını sulandırmaz.

    şurada en dandik single malt olmuş 300-400 lira, ona para verirken bir problem yok, yanında biraz daha para verip bi viski taşı alamıyorsanız dümdüz buz atıyorsanız da ne diyeyim size aq.

    buyrunuz biraz da komikli: https://www.youtube.com/watch?v=yvg1u-faqhy

  • sürekli süregelen bir harekettir. bilirsiniz bizim milletimizde hedefe ulaşmak için yapılan her şey mübahtır. sırf yer kapacağım diye, ya da ayakta rahat bir konum elde etmek için kapı açılır açılmaz saldırır bu kitle. birde asıl komik olan, gençleri terbiyeden ve görgüden yoksun olarak addeden 65 yaş civarı olan saygı değer yaşlılarımız bu metro kapıları açılınca millete omuz atan bir usain bolt'a dönüşüyorlar. hedefe kitlenmiş terminatör misali koltuklara yöneliyorlar.

    birde elinden geldiğince inen insanların bitmesini bekleyen insanlar var, onlar da bu öküz kitlenin hareketlerini görünce yaptıkları şeyden hiç haz almıyorlardır eminim. "ulan adam gibi bekledik, tüm yerlere onlar kondu" algısı elbet oluşuyor bilinç altında. he insanlık yapmanın verdiği huzur vardır belki, onun da sabahın köründe okuluna işine giden uykusuz insanların pollyanna genleri o saatlerde çalışmadığı için pek etkili olduğunu düşünmüyorum.

    insanlık yapmanın, düşünceli olmanın ve kurallara uymanın gerizekalılık, saflık olarak değerlendirildiği bu güzelim ülkemde, üç kağıtçılık, çakallık ve şerefsizlik alkışlandıkça, onaylandıkça bu durum siksen değişmez kardeşlerim. yer kapacağım diye maymunlaşmayın yeter.

  • sonuçları google'dan çeken motorumsu. json olarak gelen sonucu sayfaya döküyor. ahanda link. test diye arattım google custom search'ten sonuçları aldı geldi. merak edenler herhangi bir browser'ın geliştirici konsolunda network tabına basarak görebilir. adamlar 10 yılda json parse etmeyi öğrenmiş herhalde.

    edit: benim de bir arama motorum olsun diyenler google'ın ücretsiz hizmetini kullanabilirler. buradan buyrun. facebook kullanabilecek kadar internetten anlıyorsanız siz de yaparsınız :)

    edit2: (bkz: #65674964)

    edit3: bakanlık alakamız yok diye bildiri yayınlamış. acayip güldüm ya. neyse vurmayın artık öldü adamlar.

    edit4: m. serdar kuzuloğlu 2010'da bu adamları fena haşlamış.

  • 30 yıl önce çekilmiş filme klişe diyen adamdan daha mantıklı hareket etmiş halktır. arkadaşım klişe ilk yapılana denmiyor sonradan yapılanlara deniyor.