• şimdi buraya bilgi verici bir entry gelir ama o gelene kadar linç gelmeden sıcak et ürünlerinde eldivenle çalışma gerekmediğini belirtelim. ilgili yasayı bulursam editleyecegim.

    edit: başlık başa kalmış. elle paketleme yapıyorlarmış işte.

    edit2: başlığı açan yazar ucurulmus.edit içi edit:link koymayacagim .
  • oha bu kadarı da pes artık. koskoca firma küçücük atölye gibi çalışıyor. tamamen el değmeden hazırladıkları fabrikaları var sanıyordum eleman çıplak eliyle balıkları ittiriyor. yemiyordum ama çevremdekilere göstericem. konserveler nasıl yapılıyor onu da bulun ekşi istihbarat teşkilatı.
  • el kadar konserveyi 30-40 liraya satanların hijyen anlayışıdır.
  • trt belgesel'de gösterildi. okuduğum gazete haberi daha ilginç ;

    https://www.sabah.com.tr/…n-baligina-haham-dokunusu
  • en sevdiğim dardanel modelinin nasıl hazırlandığını görüp, oha dedirten. sorgulatan, kızdıran..
  • oh bee sadece el degiyormus en azından. fabrikada süt banyosu yapan çalışan gördük, bu bize işlemez.
  • gün geçmiyor ki güvendiğim bir markaya daha kar yağmasın.

    tüm markalar kendi kendini yok ediyor. bu gidişle paketlenmiş hiç bir şey yemeyeceğiz.

    kendisinin yarı belki daha azına piyasada bir çok ürün olmasına rağmen güvenip aldığımız ürünün paketlendiği ortama bak! hayır aklıma sıçayım, konserve sağlıksız diye poşette alıyordum :d

    tüketicileri için harika bir video

    ayrıca ülkenin geldiği durumu göstermek için güzel bir örnek. iş gücü o kadar ucuz hale geldi ki gerekirse 200 adamı böyle çalıştırır yine gidip üretim bandına yatırım yapmaz. dardanel böyle ise diğerlerini düşünün...
  • yahu insan şu pandemi döneminde bari en azından eldiven verir. midem bulandı. diğerlerinden pahalıydi ama güvenilir diye dardanel alıyordum.

    daha da dardanel alırsam...

    edit: "ellerini temizledikten sonra bir sorun olmaz" diyen maybaşlar, sanırım o işçilerin aksama kadar hiç hapşırmayıp ellerini burunlarına götürmediklerini falan sanıyor...

    edit 2: firmanın kendisi, "elle üretimin zararı" hakkında reklam çekmiş, yayınlamış . buraya gelip rica ediyorum bana elle üretimin faziletini anlatmayın. madem bu kadar iyi bir şey firma neden reklam çekiyor?
  • olay hijyen konusu degil de, bu capta bir firmanin 21. yuzyilda otomasyona gecmemis olmasi beni sasirtiyor. nasil olurda manuel operasyon otomasyondan ucuza gelebilir inanilir gibi degil. tahminim sudur ki. bu uretilen urun satis adetleri cok dusuk olan bir urundur ya da yeni devreye alinan bir urun olabilir. bu nedenle otomatik paketleme hatti yatirimi yapmamis olabilirler. baska mantikli aciklamasi yok.

    edit: az once aklima gelmeyen diger bir ihtimal de bu urunu fason bir tedarikciye urettiriyor olma ihtimali. bence bu cok yuksek bir ihtimal. yani burasi dardanel'in kendi fabrikasi olmayabilir. biraz daha dikkatli bakinca hatta baliklari olceklendiren her hangi bir aparat yok. hattin basindaki iki kadin baliklari olcusuz bir sekilde pakete koyuyor. yan masadaki iki kadin ise her posedi tek tek tartip icine gerekirse balik ekliyor ya da paketten balik cikartiyor. hattin sonunda ise iki kadin pakedin icine iki tane sivi ekliyor. sanirim yag ve su. hattin basindaki ve sonundaki diger islemleri de eklersek ortalama bir hatta 10-12 kisi calisiyor ve dakika da cikan urun sayisi. ortalama 8-10 paket. full otomatik bir uretim hattindan dakika da 40-60 adet urun cok rahat cikar. hem kalite, hem de hijyen le ilgili sikintilar ortandan kalkar. ayrica personelle ilgili sikintilar da biter.
  • ooh yiyenlere şifa olsun. elleriyle sevgi katarak paketliyorlar işte, ne güzel..
hesabın var mı? giriş yap