• türkiye'de şu ana kadar çıkan en kaliteli çocuk dergisi...hayvan çiftliği'ni çizgi roman olarak yayınlamak başka hangi derginin aklına gelir ki...bir sayıda ağustos böceği ile karınca hakkında bir yazı vardı..."herkesin tembel dediği çalgıcı ağustos böceği, o sesi çıkarmak için kanatlarını birbirine öyle çok sürtmek zorunda ki, kanatları yanıyor, ve yumurtalarını bırakırken de ölüyor" gibi şeylerden bahsediyordu ki, bu şimdiye kadar yerleşmiş bir önyargıya karşı yapılan en dokunaklı argümandır herhalde...bunca yıl aklımdan silinmediğine göre...bir ağustos sayısında da "küçük gemi" adlı nacizane şiirim basılmıştı, ikinci sınıftaydım, hatta bütün sayfayı da gemi konseptine göre düzenlemişlerdi de, sevinçten havaya uçmuştum. umarım kimse arşivlememiştir dergiyi bu arada:)
  • küçük gemi

    küçük gemi
    güzel gemi
    söyle bana
    yola mı düştün?
    güzel gemi
    şirin gemi
    söyle bana
    izmir'e mi antalya'ya mı gidiyorsun?
    güzel gemi
    akdeniz'e mi ege'ye mi gidiyorsun?
    söyle bana
    küçük gemi

    küçük glass sealed'ın duyarlı şiir yaşamı resmi olarak bu şiirle başladı, yıl 1990, doğan kardeş'in o sayısının o sayfasını sular bastı ve gemideki tatlı çocukların ağzında kalan şekerimsi tad hiç geçmedi. bu ıslak sayfa mesela örneğin belki de kesinkez kim bilir, benim arşivimde.
  • cocuklari adam yerine koyan birkac dergiden biri.
  • nisan 1992 sayısında * ayın albümleri tavsiyesi olarak nirvana-nevermind ve shanice'in inner child'ını göstermişlerdi.
  • benim çocuklugumda vardı,babamın cocuklugunda da daha gerisini bilemiycem
    en güzel cocuk dergisiydi,şeytan çekici pen,tarzan,yıldırım kaptan,ateştop falam vardı içinde
    en güzel bölümü dolu dolu anadolu diye efsane anlatan bir bölümdü
    rivayete göre dergiyi çıkaranın oğlu doğan isviçrede kayak kayarken çığ düşmesi sonucu ölüyor ve dergi onun anısına çıkartılıyor...
  • ismi lazım değil, dikkatleri üzerine çekmek istemediğim bir pdf-epub paylaşım sitesinde 1975 yılından itibaren yayımlanmış olan sayılarını bulup nostalji olsun diye göz gezdirirken içinde bölüm bölüm valerian and the city of a thousand planets'in de olduğunu şaşkınlıkla fark ettiğim manyaksı çocuk dergisi. vay be.
  • fikri hür irfanı hür vicdani hür, dejenere olmamış çağdaş bir nesil yetiştirmiş olması açısından bir mihenk tasıdır bu dergi, neden hala yayında olmadığını anlamak ta çok güç değil sanırım
  • eski türkiye'nin en güzel şeylerinden biriydi bu.

    bir yerlerde eski sayıları pdf olarak neden bulunmaz, anlamak zor.
  • icerisinde bulunan cizgiromanlar:
    -gecelerin efendisi (yves swolfs)
    -albatros (vincent)
    -okko (hub)
    -genc blueberry (jean giraud - jean michel charlier)
    -blacksad (juan diaz canales - juanjo guarnido)
    -tetikci (luc jacamon - matz)
    -istila (alejandro jodorowsky - igor baranko)
    -kirmizi ay (eduardo risso - carlos trillo)
  • hatırladığım ilk şeylerden birisi... doğan kardeş vardı dizi dizi bizim evde. okumaya çalışırdım içindeki çizgi romanları. okumayı daha bilmezdim o ilk hatırladığım zamanlarda. resimlerinden konuyu çıkarmaya çalışır, evde okuması yazması olan en kolayda kim varsa çekip kenara anlattırırdım... okumayı öğrenince otonom takıldım tabi*. bir de resimli bilgi'yi* hatırlıyorum. yetmişlerden kalma çok enteresan illüstrasyonları vardı ve inanılmaz özenli çizilmişlerdi. çok iyi hatırlıyorum... bir de ne nedir nasıl çalışır kısımları vardı resimli bilgi'de. açar saatlerce okurdum.

    evde canım asla sıkılmazdı benim kendimi bildiğim günden beri.
hesabın var mı? giriş yap