1 entry daha
  • ömer asım aksoy'un gaziantep ağzı i. ciltte "sinemacının halka hitabı" başlığında anlattığı kişi olsa gerektir.
    (ilk bölüm * gaziantep ağzıyla yazılmaya çalışılmıştır. ikinci bölüm metnin türkçe uyarlamasıdır)

    (sinemada daha önce yangın çıkmıştır. başka bir gün gene yangın çıktı sanarak korkup kaçışan ve bu sırada camları kıran halka bağırıyor)

    bire yorum, dayım dayım yangın m'olur? bi alov gördünüz kimi hemen gaçmıya kahıysaz. acık beklen baalım. gırmızı lombey orıya goyan niye gomuş? o yanda naal gaçarsez. hemim ağam siz gaçmey de bilmeysez. biri ötekini yitiy. öte de öteni yitiy. t'aların cemleri gırfıcerf oldu.her defada bi etek bellur parası veriyik.aangeslek mi yapiysez yorum? bi şey yok dedikçe ambelbeter gaçişiysez.halbundahı gırmızı lombe yandığı naal gapının yanındahılar usulladak gapıları açmalı. urgund'ahı çıkmadan arhad'ahı kimsey yitmemeli. sıreynen dofdof çıkmalı

    ----

    a birader, her zaman her zaman yangın mı olur? bir alev gördüğünüz gibi hemen kaçmaya kalkıyorsunuz. azıcık bekleyin bakalım.kırmızı lambayı oraya koyan neye koymuş? o yandığı vakit kaçarsınız. hem paşam siz kaçmayı da bilmiyorsunuz.biri ötekini itiyor. öteki de ötekini itiyor.pencerelerin camları hurdahaş oldu.her defada bir etek dolusu cam parası veriyoruz.kasten mi yapıyorsunuz? bir şey yok dedikçe daha beter kaçıyorsunuz. halbuki kırmızı lamba yandığı vakit kapının yanındakiler yavaşca kapıları açmalı, önündeki çıkmadan arkadaki kimseyi itmemeli. sıra ile bölük bölük çıkmalı.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap