2 entry daha
  • bugün kendisinin videolarına tesadüf eseri denk geldim. profilini inceledikçe hayran kalmadım değil. hem instagram hem youtube üzerinden kendi imkanları ile harika yemek ve tatlı tarifleri paylaşıyor.
    youtube link
    instagram link
    çekimleri, çekim yaptığı mutfağı ya da kendisi profesyonel değil ama yaptıkları, davranışları o kadar gerçek o kadar sahici ki. herkesin evinde olan malzemelerle kendi kendine neler ortaya çıkarıyor. bence gayet başarılı. kendi imkanların doğrultusunda ilerlemeyi hedeflemiş, öne çıkan bazı diğer youtube şefleri gibi lüks bir mutfağı yok, ütopik malzemeleri yok. oldukça samimi bir hali mevcut fakat buna rağmen sosyal mecrada yeteri kadar öne çıkmamış. makyaj adı altında suratını alakasızca boyayanları, küfür ve şiddetli davranarak mizah yaptığını sananları ya da ilgi çekmek için bir taraflarını açanları vb. takip ederek öne çıkarmak onlara boş yere para kazandırmak yerine taha duymaz gibi kişileri desteklemek gerekiyor.
    bu alanda gerekli eğitim desteği verildiği takdirde taha neden başarılı bir pastacı şefi ya da neden masterchef olamasın ki.

    edit: kaç yıl sonra böyle bir giriye düzeltme yapacağım aklıma gelmezdi. az önce hatay depremi hissedilmişken, taha'yı kaybetmişken yazdıklarımı üzülerek yeniden okudum. mekânın cennet olsun taha, sen kendi çabanla hayata tutunan güçlü bir insandın. hislerim öylesine yorgun ki ne söylesem bilemiyorum. taha'nın videolarına ilk kez rastladığımda hiç tereddüt etmeden destek vermek için başlık altına yazmıştım. o günlerde böyle bir acının yaşanacağı aklıma gelmezdi. şu an moralsizlikten yazamıyorum.
1789 entry daha
hesabın var mı? giriş yap