• instagram ve youtube’da yaptığı yemekleri paylaşan dünya şekeri kardeşimiz. aşağıdaki linkten ulaşılabilir, yolu bahtı açık olsun:

    ıg: taha duymaz
  • küçücük bedenine kocaman hayaller sığdıran, imkansızlıklar içinde "imkansızı başaran" , kendi küçük ama yüreği büyük bir kardeşimiz.

    aferin çocuk, bozulma emi !

    t:instagramda yemek tarifleri veren bir çocuk.
  • bugün kendisinin videolarına tesadüf eseri denk geldim. profilini inceledikçe hayran kalmadım değil. hem instagram hem youtube üzerinden kendi imkanları ile harika yemek ve tatlı tarifleri paylaşıyor.
    youtube link
    instagram link
    çekimleri, çekim yaptığı mutfağı ya da kendisi profesyonel değil ama yaptıkları, davranışları o kadar gerçek o kadar sahici ki. herkesin evinde olan malzemelerle kendi kendine neler ortaya çıkarıyor. bence gayet başarılı. kendi imkanların doğrultusunda ilerlemeyi hedeflemiş, öne çıkan bazı diğer youtube şefleri gibi lüks bir mutfağı yok, ütopik malzemeleri yok. oldukça samimi bir hali mevcut fakat buna rağmen sosyal mecrada yeteri kadar öne çıkmamış. makyaj adı altında suratını alakasızca boyayanları, küfür ve şiddetli davranarak mizah yaptığını sananları ya da ilgi çekmek için bir taraflarını açanları vb. takip ederek öne çıkarmak onlara boş yere para kazandırmak yerine taha duymaz gibi kişileri desteklemek gerekiyor.
    bu alanda gerekli eğitim desteği verildiği takdirde taha neden başarılı bir pastacı şefi ya da neden masterchef olamasın ki.

    edit: kaç yıl sonra böyle bir giriye düzeltme yapacağım aklıma gelmezdi. az önce hatay depremi hissedilmişken, taha'yı kaybetmişken yazdıklarımı üzülerek yeniden okudum. mekânın cennet olsun taha, sen kendi çabanla hayata tutunan güçlü bir insandın. hislerim öylesine yorgun ki ne söylesem bilemiyorum. taha'nın videolarına ilk kez rastladığımda hiç tereddüt etmeden destek vermek için başlık altına yazmıştım. o günlerde böyle bir acının yaşanacağı aklıma gelmezdi. şu an moralsizlikten yazamıyorum.
  • içimde umutları yükselten çocuk.

    umarım biri bu yeteneği keşfeder ve hayalleri gerçek olur.
  • antakyalı, dünya şekeri bir kardeşimiz. tariflerini paylaştığı sayfa bugün karşıma çıktı, elindeki imkanlarla gerçekten çok güzel işler çıkarmış ortaya. tariflerini de gayet sade bir dille, herkesin anlayabileceği biçimde anlatmış. yemek yapmayı sevdiği çok belli, inşallah ileride sevdiği işte çok çok güzel yerlere gelir. yolun açık olsun canım taha.
  • vasatlığa hatta vasat altılığa bu övgü nedir?

    umarim hepiniz para karşılığı yazmışsınızdır.

    aksi halde bu elemanın burada övülmesi saçmalık.
  • yazarların adını bile bilmediği tarifleri zor imkanlarla çok güzel ortaya çıkarttığı için, bir takım yazarlar tarafından boklanan, üretmeyi seven güzel çocuk. sen üretmeye devam et.
    boklayanlar için de, siz önce hayatınızda zor imkanlar içinden mutluluk çıkarmayı öğrenin.

    ya da s.et sen ananın babanın sana sağladığı konfor alanından çıkarsan şaşırırsın, bir bok yapmadan orda kalmaya devam et.
  • çok tatlı bir kardeşimiz, onun yaşındakilerle karşılaştırınca imkanları dahilinde yaptıkları, çabası gözlerimi yaşarttı. destek olmak lazım.
  • sponsorların elinden tutması gereken aşçılığın başında olan çocuk. mesela komili yağ, pınar süt, sek yoğurt fln bu ürünleri kullanarak sponsorlar tarafından desteklenebilir.
  • antakyalı minik şef :) yaşıtlarından çok olgun ve düzgün biri izlenimi verdi bana. bu yazıyı da kendisine destek olabilmek adına yazıyorum. en alta da bulduğum hesaplarını eklerim. instagram vs. kullanmıyorum ama youtube'da videolarının hepsine tıkladım :) ünlüler ya da czn burak gibi kişiler de keşke eğitimi, sosyal medya hesapları gibi şeyler için destek olsa. maddi ve manevi olarak :) belki istanbul'da bulunan restoranlarının bir şubesinde işi öğretip bir yandan da eğitimine destek olunur. czn'yi takdir ederim. az linç yemedim kendisi sebebiyle. türkiye dışında markayı tanınır hâle getirdi ama hatay medeniyetler sofrası babasının kurduğu bir yer diye biliyorum. *

    taha elindeki imkânları çok güzel değerlendiriyor. yaşıtları boş boş şeyler yapıp ünlü olmaya çalışırken hoşuma gitti samimiyeti. ileride eğitim alıp meslek hâline getirmek ister mi bu hobisini bilmiyorum ama bu konuda iyice düşünmesi gerekiyor bence. burayı takip ettiğini düşünerek bu konuda telefonda kör olma pahasına hep telefondan yazarım çünkü :) çevremden iki örnek vermek isterim kendisine. bana kalırsa üniversitede başka bir bölüm okuyup bunu da ilerletebilir. msa gibi kurumlarla bir yılda da alabilirsin o eğitimi. ek olarak başka bir mesleğin de olmuş olur. pahalı tabii o kurslar. belki bu tarz şeyler için destek olunur. bu yollardan bahsetme sebebim evde birkaç kişiye bir şeyler yapmakla profesyonel mutfak çok farklıymış.

    bir arkadaşım hep gastronomi okuma planı yapıyordu. istanbul'da özel bir üniversitede yüzde yüz burslu olarak girdi. dört yıllıktı. özel üniversitelerin imkânları daha çok olabilir fakat öğrenci profili pek benlik değil. dolayısıyla bir karar vermeden önce çok yönlü düşünmeni tavsiye ederim. tabii arkadaşım meslekte yaşı sebebiyle yeni. şu an avrupa'da yaşıyor. arada türkiye'ye gelir. çocuğun zaten lisedeyken ingilizcesi iyiydi. ona ek olarak almanca ve biraz da fransızca öğrendi çünkü gittiği ülkelerde yabancı arkadaş çevresi oluştu. meraklı da olunca devamı geldi. hayatından memnun gibi ama tabii yorucu olduğunu bil. özel günlerde insanlar tatil yaparken çalışıyor olacaksın. işten çıkış saatleri de geç olabiliyor.

    bir örnek de dolaylı tanıdığım ve birkaç sefer konuştuğum biri. o erkek değil ve kadın olmanın bu sektörde zorlu olduğundan bahsetmişti. o daha basit bir eğitim almış. ya lisede ya da iki yıllık olarak okumuş. tam hatırlayamadım. o pişmandı yazdığına. çok fazla kişiye yemek yapmanın, çalışma saatlerinin zor olduğunu söylüyordu ki haklı. tüm gün ayakta durmak zor. şu an o da yurt dışında. avrupa'da değil arkadaşım gibi. ırak'ta maddi seviyesi çok yüksek olan insanların olduğu bir bölgede çalışıyordu en son.

    maddi olarak iyi yerlere girersen rahat edersin. uluslararası yapılabilir bir iş. yalnız tabii bu demek değil ki herkes iyi kazanıyor. umduğunu bulamayanlar da çok. şans biraz da. o yüzden olur da pişman olursan ileride dönebileceğin bir işinin olması daha garanti olur sanırım :) hesaplarını açalı çok olmamış gibi gördüm. kısa sürede burada bile biraz olsun tanınman çok güzel. içten tavırlarının etkisiyle olduğundan eminim.

    youtube. instagram paylaşımlarının hepsi buraya aktarılmamış sanırım. bence aktarılmalı.
    instagram.
    artık bir içli köfte tarifi de bekliyoruz :) gerçi siz oruk diyormuşsunuz. ondan işte :)
hesabın var mı? giriş yap