10 entry daha
  • iso 9000:2000 'in temel prensipleri;

    1. müşteri odaklılık : bir şirket başarılı olmak istiyorsa öncelikle ürünü alacak müşteriyi tatmin edebilmesi, problemlerine en kısa sürede cevap verebilmesi gerekir.. müşterilerin beklentileri çok iyi algılanmalı ve eksiksiz karşılanmalıdır..
    2. liderlik : kuruluşun liderleri şirketin yönünü belirlemek ve tek amaç doğrultusunda ilerlemesini sağlamak adına çalışanların tam katılım göstermesi için gerekli ortamı sağlamalıdır..
    3. kişilerin katılımı : şirketler her kademesinde çalışan insanlara ihtiyaç duyarlar.. bu nedenle tüm kademelerdeki kişiler önemli ve gereklidir.. bu kişilerin katılımı sağlanmalı ve becerilerini şirket yararına kullanmasına teşvik edilmelidir..
    4. proses(süreç) yaklaşımı : #1841858
    5. yönetim sistemi yaklaşımı : süreçler arasındaki ilişkinin tanımlanması, kilit olanlarının belirlenmesi ve bunlara odaklanmanın sağlanması kuruluşun hedeflerine ulaşması yolunda verimlilik sağlar..
    6. sürekli gelişme : gelişimin sonu yoktur.. bu yüzden kuruluşun hedefi sürekli ilerlemek ve gelişmek olmalıdır..
    7. verilere dayalı karar verme : veriler sonucunda alınan kararların sonuçları neticesinde sağlanan yarar ya da zararlar yine verilere dayalı olarak ifade edilmeli, kararların alınma sürecinde esneklik uygulanmalıdır..
    8. karşılıklı yarara dayalı tedarikçi ilişkisi (win-win situation) : kazan- kazan yaklaşımıdır.. kuruluş ve tedarikçiler bir bütündür bu yüzden mutualist bir ilişki değerlidir.. müşteri talebi ve pazar şartlarındaki değişimlere karşı birlikte ve hemen yanıt verebilme esnekliği yaratılmalı, fiyatların ve kaynakların optimizasyonu sağlanmalıdır..
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap