• 2000 revizyonundan sonra tam adı "ts en iso 9001: 2000" olan kalite yönetim sistemi. iso 9000 belgeli tüm işletmeler bu yeni versiyona göre hazırlanıp denetim geçirecekler. aralık 2003 ten itibaren eski belgeler geçerliliğini kaybedecek. toplam kalite yönetimi prensipleri, proses yaklaşımı, pukö, ipk döngüsü standartın yeni halinin temelini oluşturuyor. bu belgeyi süs olarak kullanan firmaların işleri artık pek kolay olmayacak.
  • 22.05.2007 tarihinde ts en iso 9000 (2.baskı - 2004 versiyonu) yürürlülükten kaldırılmış ve yerine ts en iso 9000:2007 geçmiştir. tse.org.tr 'de 30ytl+%8 kdv ile indirilebiliyor.
  • bir de bu var tabii:
    (bkz: hal9000)
  • yaptigini yaz yazdigini yap seklinde ozetlenebilecek standard olmayan standart..
    iso 9000in temel amaci onleyici ve iyilestirici faaliyetlerin uygulanmasini saglamaktir. yoksa bi ise yaramaz..
  • iso 9000:2000 'in temel prensipleri;

    1. müşteri odaklılık : bir şirket başarılı olmak istiyorsa öncelikle ürünü alacak müşteriyi tatmin edebilmesi, problemlerine en kısa sürede cevap verebilmesi gerekir.. müşterilerin beklentileri çok iyi algılanmalı ve eksiksiz karşılanmalıdır..
    2. liderlik : kuruluşun liderleri şirketin yönünü belirlemek ve tek amaç doğrultusunda ilerlemesini sağlamak adına çalışanların tam katılım göstermesi için gerekli ortamı sağlamalıdır..
    3. kişilerin katılımı : şirketler her kademesinde çalışan insanlara ihtiyaç duyarlar.. bu nedenle tüm kademelerdeki kişiler önemli ve gereklidir.. bu kişilerin katılımı sağlanmalı ve becerilerini şirket yararına kullanmasına teşvik edilmelidir..
    4. proses(süreç) yaklaşımı : #1841858
    5. yönetim sistemi yaklaşımı : süreçler arasındaki ilişkinin tanımlanması, kilit olanlarının belirlenmesi ve bunlara odaklanmanın sağlanması kuruluşun hedeflerine ulaşması yolunda verimlilik sağlar..
    6. sürekli gelişme : gelişimin sonu yoktur.. bu yüzden kuruluşun hedefi sürekli ilerlemek ve gelişmek olmalıdır..
    7. verilere dayalı karar verme : veriler sonucunda alınan kararların sonuçları neticesinde sağlanan yarar ya da zararlar yine verilere dayalı olarak ifade edilmeli, kararların alınma sürecinde esneklik uygulanmalıdır..
    8. karşılıklı yarara dayalı tedarikçi ilişkisi (win-win situation) : kazan- kazan yaklaşımıdır.. kuruluş ve tedarikçiler bir bütündür bu yüzden mutualist bir ilişki değerlidir.. müşteri talebi ve pazar şartlarındaki değişimlere karşı birlikte ve hemen yanıt verebilme esnekliği yaratılmalı, fiyatların ve kaynakların optimizasyonu sağlanmalıdır..
  • kalite standartlari serisi.

    uluslararası standard organizasyonu tarafından 1987 yılında ilk defa yayınlanmıstır. 1994 yılında revize edilmistir. enson aralık 2000 tarihinde revizyon gerceklestirilmis standardlar genel bir yapıda oluşturularak kamu ve özel sektörde küçük orta büyük ölçekli kuruluşlar ile sanayi hizmet yazılım ve diğer alanlar dahil tüm sektör kullanımlarına eşit şekilde uygulanabilir olması benimsenmiştir
  • iso 9000:2000 versiyonunda süreçler ve süreçler arasindaki iliskilerin belirlenerek standartlastirilmasina yardimci olan standart.
  • yüksek fiyata alabileceğiniz bir seminer ismi. endüstri mühendisliği öğrencilerinin işine yarayabilir.
  • international organization of standardization şirketi tarafından şirketlerin kalite güvence sistemi oluşturma çalışmalarında model teşkil etmesi ile oluşturulmuş kalite sistemi standartları serisi.
hesabın var mı? giriş yap