6 entry daha
  • buranın bir de tren istasyonu vardir.

    cok uzun seneler, gerek zeytinburnuspor macları icin gelenlere, ama daha cok efes pilsen'in avrupa'da estirdigi doksanların ortasında abdi ipekci'ye ev sahipligi yapmi$tir bu tren istasyonu.
    buranın, hatirlayanlar olur cok eski zamanlarda rayların ötesinden a$$agi bir koruma tertibati yoktu. ömrü cok olsun bir basketbol a$igi yılmaz isimli bir arkada$ ileride olabilecek kötü $eyler icin kendisini feda edip zeytinburnu belediyesinin bir koruma tertibati almasına sebep olmu$tur.

    sene 1993 ya da 1994, efes pilsen'in panathinaikos'u $amar oglanına döndürdügü seneler. rutin bir mac cıkı$ı, efes pilsen macı kazanmi$, istasyonda igne atsan yere dü$mez, fenerbahce taraftarları kümelenmi$ler tezahurata ba$lami$lar fenerbahce lehine. o sıra bir sessizlik, gruptan soru geliyor kalabalıga
    ''hop lan aranızda cimbomlu var mi''

    tabi bir sessizlik ani, hani o ortamda aklımdan real madrid taraftarı oldugum, eger ta$aklarımı sıkarlarsa real madrid ilk 11'ini tersten okuyabilecegim geciyor. bu sıra yılmaz gruba dogru yönelip ''yoouk, ben be$ikta$liyim'' diye hareketleniyor.
    kar$ı grup böyle bir atagı beklemedigi icin $a$irmi$, ama tabi ak$am ak$am i$ ciktigi icin de sevincliler, yılmaz'ı önce raylara sonra kazlıce$me'de tren istasyonu üzerindeki balıkcılara atiyorlar..
    yakla$ık 2 tren sonra yılmaz kar$ıdan görünüyor, üzerinde ray izi, hafif sacı ba$i dagilmi$ ama vakurlugunu kaybetmemi$ o r harfini söylemeyen tatlılıgı ile;
    ''gövdünüz mü karakartal gücünü''

    yılmaz'ı önce balıkcılar misafir etmi$ üstlerine dü$tükten sonra, akabinde tekrar jeton almak icin yöneldigi zaman gi$ede duran memur sen demin a$$agi dü$en cocuk degilmisin diye bedava gecirmi$ turnikeden. ve aradan iki hafta gecti, gene efes pilsen, gene bir avrupa kupası macı. clear cantu olması lazım rakibinde. bir oyuncusu iki kere teknik faul alıp oyun di$i kalmi$ti. neyse konumuz tabi kazlıce$me, mac cıkı$ı efes pilsen 15-20 sayı farkla galip gelmi$ gene tren istasyonundayız. manzara iki hafta öncesinin aynısı tezahuratlar falan derken yılmaz sanki tüm sesini buraya saklamı$casına ''kavakartal oley!!'' diye tüm sesiyle bagirir, gene fenerbahceli grup orda, gene balıkcılar a$$agida, yılmaz gene önce raylara, sonra balıkcıların üzerine. gi$e memurları bu sefer gruba catti, insan hayatı falan dediler, incelemede bulundular, yılmaz'ın hep aynı yerden balıkcıların üzerine atılması üzerine isti$arede bulundular ve belediye 3 hafta icerisinde oraya bir demir cekip daha fazla insanın hayatına mâl olacak kazaların önüne gecti..

    belki bugun zeytinburnu belediyesinde yılmaz'ın resmi yok, ama kazlıce$me tren istasyonuna giderseniz sizin aklınızda o olsun.
28 entry daha
hesabın var mı? giriş yap