• paris "belediye"sinini güzel, sirin, tatli, faydali projesi.

    vélib'ler minik, sevimli, gri bisikletlerdir ve herkes onlari kullanabilir, cünkü saatlik / günlük olarak kiralanabiliyorlar. bunu paris'te bulunan 1000 "vélib' istasyonu"ndan herhangi birinde yapabiliyorsunuz, böylece bisikletler 24 saat kullanima aciklar. kiralayacaginiz süreyi kendiniz belirliyorsunuz; üstelik vélib'inizi aldiginiz istasyona geri birakma zorunlulugunuz bile yok, gidip baska bir istasyona da koyabiliyorsunuz, fevkalade.

    biraz da fiyatlari konusunda konusalim:
    yillik carte vélib'in fiyati 29 euro'ymus. onu aldiktan sonra vélib'i kullandiginiz her ilk yarim saat bedava, ardindan parali*, sonra daha da pahalaniyor*; yani amac insanlarin mumkun oldugunca kisa sureler icin bisiklet kullanmalari ki herkes faydalanabilsin, bisikletlerin dolasimi yüksek olsun. fakat yarim saatten uzun surecek mesafeleri ucretsiz asmak isteyenler, bisikletlerini biraktiklari istasyondan hemen sonra tekrar yeni bir bisiklet alarak yola devam edebilirler (tabii ki bunu ben düsünmedim, cin fikirli dostumun* aklina gelmis, böyle).

    mesela bir sürü kisi bu sistemi kullansa, sokaklarda daha az araba olsa, küresel isinmaya karsi elimizden geleni yapmaya baslasak, kutup ayiciklari ölmese, harika olmaz miydi? harika da laf mi, friede freude eierkuchen olurdu.

    henüz kullanmadigim icin fazla detayli bilgim yok, ama size söyle yardimci olabilirim:
    http://www.velib.paris.fr/

    bir de:
    http://www.webcarnews.com/…s_article_id278/main.jpg
    http://kaplan.lionel.free.fr/…ges/billets/velib.jpg

    son olarak da:
    (bkz: velo)
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap