7 entry daha
  • gereksiz bircok insana verildigini gordugum burs. nasil diyeceksiniz, soyle ki: simdi ossde derece yapmis bircok basarili gencimiz tabi ki yurtdisinda egitim gormeyi hakediyor, ve 'is bulayim, abdye kapak atayim, burada cocuk sahibi olup kicimi garantiye alayim' demezlerse pasa pasa donup turkiyede borclarini da oduyorlar.

    ote yandan, sacma sapan konularda abdye yuksek lisansa gelip (misal: okul oncesi egitim) burada cebimizden cikan vergilerle 7 yil got ustu oturup, hatta ek is bulup para desteleyen ve dise dokunur bir is yapmayan nice insan bozmasi var. bizzat bildiklerim ulkemizin yuzunu kizartacak hareketlerde bulunuyorlar, detaya luzum yok.

    kimsenin bolumunu hakir gordugumden degil ama abdde doktora yapilan ve pekala buna gerek olmayan nice bolumde yuzlerce ogrenci var. kaldi ki bu insanlarin ben ustun basaridan oturu bu burslari aldigina da katiyen inanmiyorum. klasik turkiye tablosu: torpili bul, hayatini kurtar. bu tur sebzelerin amerikaya kapak atmalari beni aslinda cok sevindiriyor (bkz: sebze ihracati) ama milyonlarca dolarimizin bok yoluna harcanmasini sindiremiyorum.

    sozun ozu, her turk icraati gibi bastan savma, hileli ve israf dolu bir harcama.
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap