89 entry daha
  • king'den bahsedip de empastan bahsetmemek olmaz. (bkz: empas çekmek)

    koz oynuyorsunuzdur. birinci eleman küçük bir kağıt atar. ikinci de onun biraz üstüne çıkar. sıra sizdedir. elinizde, misal, as ve kız vardır. as garanti, ama kızın iş yapma ihtimali düşük, kağıtların 3-3-3-4 dağılmış olması lazım. ası atsanız, elde kalan kızı daha sonra papaza yedirme ihtimali, ya da birinin işeme ihtimali vardır. kızı atsanız, direkt papaza ezdirebilirsiniz. riske girer kızı atarsınız. dördüncü elemanın elinde papaz yoksa, hem kıza hem de asa iş yaptırırsınız. papazı varsa elemanın, üzülürsünüz biraz, ama nasıl olsa as var elinizde, di mi ya?

    bir de sahra empası vardır. bu kez üçüncü değil, ikinci elemansınızdır. as-kız vardır mesela yine. kız atarsınız. papaz birinci elemandaysa, kafadan iş yaptırırsınız kızınıza; papazı da piç edersiniz (bkz: piç etmek). papaz üçüncü elemanın elinde ise ya empası görüp papazı dayayacak ve kızınızı ezecektir, ya da tırsıp papazı saklayacak, dördüncü elemanın as atmasını bekleyecektir. ikincisini yaparsa, yine hem kızınıza hem de asınıza iş yaptırmış olursunuz.

    sadece kozda değil, ceza ellerinde de empas çekebilirsiniz.

    ama dikkat edin. özellikle sahra empası yapıp birilerinin papazını felan piç ettiğinizde, oturduğunuz sandalyenin bacağını kafanıza yeme ihtimaliniz de doğar.
167 entry daha
hesabın var mı? giriş yap