24 entry daha
  • görülen o küçücük, ufacık dükkana bakınca ilk defa gelenlerin "ne kadar mazbut bir yer" diyebildiği, hatta bir kısımın abartarak " para kazanmıyorlar da mı yenilemiyorlar acep?" sorabildiği fakat tüm bu sorular ve yorumların alınan ilk bardak boza ve o sırada göze ilişen fiyat listesi ile değiştiği ve bardak bitene kadar biraz önceki yorumların hepsinin " "lan bu kadar kazanıyorlar da nereye saklıyorlar" diye sorabildiği mekan.
    bende çok küçükken sormuştum bu soruları anama babama soğuk kış günlerinde. ama işler vefa lisesinde geçen 4 senenin ardından değişti ve sorular ciddi cevaplar bulmaya başladı. bu soruların cevapları için uzun araştırmalara gerek yok tabi, gazetede çocukları arasındaki miras kavgalarını bile görmeye gerek yok, sabahın bir vakti yolunuz bozacının önünden geçerse şayet, zaten sağda solda birçok vefa bozacısı kamyonu görerek, kapalı zannetiğiniz birçok dükkanın aslında birer depo olduğunu farkederek, insanların harıl harıl bu depolardan mallar taşıdıklarını hayretle izleyerek anlayabilirsiniz bunları.
    ha, hala en güzel bozacı mı? tabi ki evet, nostaljisi kaybolmaya başlasada evet, soğuk kış günlerinde istanbul semalarında araba yoğunluğunun en fazla olduğu yerlerden biri hala, uzun süre de devam edeek herhalde bu durum,
139 entry daha
hesabın var mı? giriş yap