3365 entry daha
  • türkoların başlığında yine savunma sanayi cart curt diye kafa ütülediği ülke.

    -adamların kişi başına düşen milli geliri 19.000 dolar, senin 9.000 dolar

    - adamlar avrupa vatandaşı. dolayısıyla herhangi bir avrupa ülkesine elini kolunu sallaya sallaya girip, yaşayıp, çalışabilirken, sen vize dilenirsin.

    -adamlar sınırlarını hayvan gibi korurken, sen ve senin çocukların, torunların milyonlarca suriyeli, afgan mülteciyle yaşamaya mecbur.

    -adamlar freedom index’de 87/100 alırken, sen 32/100 alıyorsun.

    -adamlar sosyal, siyasi ve basın özgürlüğünde avrupa standartlarında. sosyal hayatlarında istedikleri gibi yaşıyorlar, hükümeti istedikleri gibi eleştiriyorlar, istedikleri gibi eylem yapabiliyorlar. sen burda bi eylem yapmaya kalk, kafana yersin hemen copu.

    -senin ülkeni 2002’den beri dinci bi parti yönetiyor, yunanistan bu sürede 7 başbakan değiştirdi. beğenmediklerine siktiri çekiyorlar, kimseye eyvallahları yok.

    -türkiye siyasetindeki en önemli konu din ve kimlik siyaseti, yunanistan’da ekonomik performans.

    -türkiye dünyada insanların en çok terörden öldüğü ülkelerden biriyken, yunanistan’da terör yok.

    -türkiye’de paypal, booking yasak, yunanistan’da serbest.

    -türkiye’nin yıllardır almak için yalvardığı olimpiyatları yunanistan 2004’te düzenledi.

    -türkiye futbol milli takımının tarihinde şampiyonluğu yok, yunanistan euro 2004’ü kazandı.

    -türkiye basketbol milli takımının tarihinde şampiyonluğu yok, yunanistan 1987 ve 2005’te avrupa şampiyonu oldu.

    -senin 10 yıldır gitmenin yasak olduğu eurovision’a hala gidip eğleniyorlar.

    -senin ülken avrupalı işçi ve orta sınıf için ucuz tatil yeri olurken, mykonos ve santorini her yaz dünyanın en zengin, en elit turistlerini ağırlıyor.

    -yunanistan’daki ortalama internet hizi 83 mbps, turkiye’de 48 mbps.

    -yunan halkının %51’i ingilizce biliyor, türk halkında ise bu oran %17.

    -yunanlılar göç ettikleri her yerde topluma entegre olup, yer edinip sevilirken, türkler ise en sevilmeyen, uzak durulan, içine kapanık toplulukların başında geliyor.

    yani yunanistan, türkiye’ye göre hemen hemen her konuda 2-3 gömlek üstün. acı ama gerçek. türkiye 50 yıl sonra bile yunanistan’ın bugünkü konumuna ulaşamaz. o yüzden hayal dünyasından çıkın.

    not: çok mesaj geldi, yok rum musun, yok yunan hayranı mısın, niye yunanistan’ı abartıyosun, cart curt. dostlar bunu yazma amacım yunanistan’ı övmek veya abartmak değil.

    millet türkiye’de yasayip 7/24 yunanistan gömüyordu bu başlıkta, şöyle fakirler, böyle berbat yonetiliyor, biz daha iyiyiz falan diye. onları biraz gerçek hayata döndüreyim, biraz insanların gözünü açayım dedim. o berbat halleriyle bile hemen her konuda turkiye’yi nasi tokatlayıp geçtiğini görün diye. insanlar farkinda olsun ab’deki en tirt birkac ülkeden biri olan adamlar bile bizden nasi ileride. benzerlerini romanya ve bulgaristan icin de yapabilirim. o 10 yıl önce çingene diye dalga geçilen rumenler türklerden ne kadar daha iyi standartlarda yaşıyor bi bilseniz..

    not 2: adamın haftada çalıştığı 5 günün 1’i tayyip’e 1’i cengiz holding’e gidiyor, halkın yarısı kırmızı etin tadını unutmuş, 10 yıllık boktan 2.el arabalara 200-300 bin tl veriyor, insanlık dışı vergilerden anası sikilmiş gelmiş yunanistan’dan çok daha iyiyiz diyor. hee aynen kıskanıyorlarmış hatta :d hadi abicim ahabere ihasiha31 anlatsınlar size.
1194 entry daha
hesabın var mı? giriş yap