5 entry daha
  • dizi ya da film çekimleri sırasında olay gerçek zamanlı ilerlemediğinden sahne sahne çekilir. örneğin dizi çekimi için konuşacak olursak, 169. bölüm ve 171. bölümde aynı mekanda çekilecek sahneler varsa her iki bölümden de sahneler aynı gün çekilir.
    bu sahiden çok normal ve kolay görünebilir. fakat oyuncu her bölümde farklı bir kıyafet, makyaj ve saç kombinasyonu ile görünmek isteyeceğinden /gerektiğinden tüm bölümlerin aynı bir dökümanı çıkarılmalı ve gerekli notlar titizlikle tutulmalıdır.
    başka bir devamlılık durumu ise aksesuarların kullanımından kaynaklanır. örneğin bir sahnede hediye paketi kullanılacak. siz bu hediye paketinin aynısından 3 4 tane almamışsanız yani yedekli çalışmamışsanız buyrun cenaze namazına..çünkü o hediye paketi açılacaksa açılma sırasında yırtılabilir. yönetmen bunu beğenmeyebilir sahneyi tekrar görmek isteyebilir. bu yüzden yedekli çalışmak şarttır.
    en son devamlılık durumu ise oyuncuların oyun içinde yapmış oldukları el kol bacak hareketlerinin devamlılığını sağlamaktır. genelde tecrübeli oyuncular bunun takibini kendi yapar ama yine de bunun devamlılığını sağlamak reji asistanlarının işidir.
    tüm bu saydığım devamlılık durumlarından yönetmen yardımcısı ve asistanları sorumludur.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap