5 entry daha
  • kültürlerinde "karı gibi gülme" , "erkek adam güler mi lan", "ağır ol molla desinler" gibi geçerliliği ve doğruluğu kabul edilen kalıplar olmadığı için gönlünce eğlenen gençlerin klasik davranışlarıdır.

    harlem sokaklarında "ne biçim gülüyon la ibne misin" şeklinde kavga çıkmadığı için adamlar respect kavramına ( bizdeki delikanlıya tekabül ediyor) halel getirmediğini düşünerek bize göre daha özgür davranırlar. bro code içinde dahi böyle madde yoktur. sahaya çıkıp on kaplan gücünde hareket adam benchte kafasına göre takılır.

    esasen algımızda da hata olabilir. bizim memlekette erkekler gülmediği için gülmeye başlayacak erkeklerin öyküneceği kimseleri etraflarında görmeleri zordur. onlar da haliyle yabancı filmlerde efendime söyliyim spor aktivitelerinde gördükleri adamlar gibi gülmeye başlarlar.

    yani güldüğü için kırık ya da meyilli sayılan erkekler siyahi ( afro-amerikan) basketbolcular gibi gülerler. süreç tersine işliyor. o yüzden başka ülkede bu konu akla gelmezken tv'den izleyen türkler "lan iki dakka delikanlı olun" diye iç geçirerek izler maçları.
hesabın var mı? giriş yap