28 entry daha
  • bedelli askerliğimi yaptığım yer.

    bu entry'i heyecanla okuyan yakın zamanda buraya gidecek kişilere birkaç tavsiyem var.

    1-ilk gün oldukça zor ve uzun. giriş işlemleri bitmek bilmiyor ve ordan oraya sürükleniyorsunuz. 1'de teslim olmaya gittim ve işlemlerim bittiğinde saat 11'di bavul yerleştirme çarşaf yapma derken yatışımız 12'yi buldu. bu saate kadar bir oraya bir oraya yürüdük sıra bekledik ve bolca evrak imzaladık. bu sebeplen size tavsiyem biraz daha erken teslim olmanız ve yanınıza su ve sigara almanız.

    2-girişte askercell almanız için çok gözünüzü korkutucaklar fakat kontrol edilmiyor. askercell'in kapalı olduğu saatlerde dışarıda teledonla konuşmadığınız sürece sorun yok. illa askercell götürecekseniz daha önce askere gitmiş birinin askercell simini alıp turkcell'i aramasını rica edip tercih ettiğiniz 5 numarayı kaydettirebilirsiniz. yenisini almak isterseniz sanırım 200 tl gibi bir fiyatı vardı. askercell alsanız bile kendi hattınızı bavlun bir yerine sıkıştırmayı unutmayın.

    3-bildiğiniz gibi kameralı telefon yasak. girişte telefonunuz kontrol ediliyor ama çok da detaylı bakılmıyor. kamera var bende ama kırık,çalışmıyor,bantla kapattım olur mu diye sormayın izin vermezler. akıllı telefon sokmayı kafaya koyduysanız sanırım en mantıklı yntem cebinizde tutmak yada ceketin cebine koyup dedektörün ynından geçirmek. bavullar x-ray ile aranıyor. ben sokmadım fkat son gün gördük ki sokanlar varmış.

    4-götürüceğiniz telefonu önceden satın alın ve deneyin, malum bu eski telefonlar bozu olabiliyor. genelde bataryaları ölmüş oluyor hiç sarj tutmuyor yeni bir batarya almak mantıklı olabilir. aynı şekilde sarj aletini de deneyin kablosu hasarı olmasın.

    5-kaldığımız koğusta tek bir priz vardı ve 8 kişi dönerek kullanıyorduk. 3'lü priz sokmayı denemek inanılmaz mantıklı olabilir. içerde sorduk fakat satılmıyordu.

    6-dedektörden geçtikten sonraki yapılan işlemde bölüğünüz belirleniyor 30'arlı gruplar şeklinde sağınızdaki solunuzdaki kafa dengi insanlarla tanışmaya başlayabilirsiniz.

    7-bölüğe geldikten sonra yapılan er gazinosundaki kayıt işleinde ise koğuşunuz ve numaranız belirleniyor. biz arkadaşız bizi beraber yaz diyenler beraber yazıldı bizde uygun koğuş olması durumunda. bu işlem en uzun süren işlemlerden mümkün olduğunca önlere geçmeye çalışın.

    8-üst ranzayı seçerseniz sabahları inmeye akşamları yorgun argın çıkmaya çalışmaya üşenicekseniz ve zor gelicek bir süre sonra. ayrıca aralarda dinlenmek için uzanmak istediğinizde botları çıkarmanız gerekicek. alt ranzayı seçerseniz ise üst ranzada yatanlar zaman zaman yatağınıza oturucak ve oturuken başınızı eğmek zrunda kalıcaksınız mağlum yatak araları yüksek değil. ayrıca klostrofibiniz varsa gece uyurken üstteki her hareket ettğinde acaba üstüme düşer mi diye geriliceksiniz.
    seçim sizin :)

    9-üst pencereler yarım veye tam olalrak açılabiliyor onun bi ayarı var orda.(geç keşfettik)

    10-sigara içiyorsanız (içmiyorsanızda başlama ihtimaliniz yüksek) yanınıza içtiğiniz sigaradan bolca alın. sigara satılıyor fakat istediğiniz sigara markası muhtemelen olmayacak yada hemen biticek.

    11-çavuşlardan çekinmeyin bir sorununuz olduğunda samimi gözükenlere gidin. hepsi olmasada çoğunun aslında kötü bir niyeti yok 300 kişiyi idare etmeye ve azar emmeye çalışıyorlar sadece.

    12-sakal traşları kontrol ediliyor sakalarınız hızlı uzuyorsa her sabah yavaş uzuyorsa akşamdan traşınızı günlük olun.

    13-yanınıza bolca ilaç alın. garanti hasta olucaksınız. ilaç getirmemeiş olan koğuş arkadaşlarınız olucak hem onlara da ikram edersiniz.

    14-kantinde sıcak su var. adaçayı,ıhlamur gibi sıcak su ile hazırlanabilen şeyler alrısanız hasta olunca içebilirsiniz. çay ve nescafe ve noodle dışında bir şey satılmıyor sıcak su ile hazırlanabilen.

    15-güzel bir terlik ve rahat bir ayakabı alın yanınıza. botlaın vurduğu ayaklarınızı dinlendirmeniz gerekicek. ayrıca banyo yaperken lazım.

    16-tshirt renginiz gri sakın yeşil almayın. yanlış alan (satılan) insanlar vardı.

    17-tuvalet kağıdı götürün. satılıyor fakat dandik.

    18-er gazinosunda bir çok şey satılıyor eksiklerinizi ordan alabilirsiniz. (100. yıl yemekhanesinin arkasında.)

    19-yine er gazinosunda playstation ve langırt var oynayın güzel zaman öldürüyor.

    20-bölüğün arkasında sigara içme alanında fazla takılmayın iş kitlerler. az ilerideki banklarda için sigaranızı daha güvenli.

    21-ilk hafta zor geçicek dayanın :)

    aklıma gelenler bunlar.
    hayırlı tezkereler :)
39 entry daha
hesabın var mı? giriş yap