38 entry daha
  • vatandaşları "siz","biz" diye ayıran üyelere sahip dernekmiş.
    bugün iftara dakikalar kala evin kapısı çalındı.biri kadın diğeri erkek iki genç insan...anket falan zannettim başta,iftar saatinde ne anketi diye düşünmek üzereydim ki,gelen arkadaşlar atatürkçü düşünce derneğinden geldiklerini söyleyince,heh tamam iyimiş o zaman dedim boşa konuşmicaklar çünkü atatürkle ilgilidir dedim,dinlemek istedim onları.

    derneğe üye üniversite öğrencileri çalışmalarını toplayıp kitap çıkarmışlar. ee iyimiş dedim incelemeye başladım.öğrencilerime götürürüm onlarda faydalanır dedim.atatürkle ilgili bişiler aradım dişe dokunur bi şe yoktu.
    sonra bi ifade dikkatimi çekti,"gericiliğin bayrağı türban!" diye.
    "bu ne demek?"dedim.
    "e başbakanın kendisi söylüyor siyasi bir simge diye" dedi kadın.
    konunun tayyipe bağlanması canımı sıktı sinirlendim.çünkü tayyiple ilgili tartışmak değildi benim niyetim.
    benim niyetin insanları bu şekilde damgalamalarının yanlış olduğunu söylemekti..bütün türbanlı insanlar gericidir!atatürk düşmanıdır!hepsi bölücüdür!
    "bakın tamam böyle laiklik karşıtı aşırı tutucular var ama bunlar yüzünden sadece inançları gereği örtünen insanları da karalıyorsunuz haksız yere"diye derdimi anlatmaya çalışacaktım.
    ama onlar "boşa tartışmaya gerek yok siz bizi değiştiremiyeceksiniz,biz sizi değiştiremeyeceğiz"deyip gittiler.
    nasıl yani hepimiz "biz"değil miyiz?
    vatandaşı siz,biz diye ayırmak bu ülkeye zarar vermiyor mu yani?sonra boşa tartışmayacaktık ki zaten,tartışmayacaktık da anlaşmaktı benim niyetim.yayınlarında bu şekilde damgalama yapmamalarını rica edecektim.böyle diyerek anlaşmaya yanaşmadılar.
    "siz"ve "biz"deyip kestirip attılar.
    benim annem örtülü.yıllardır annemin bi kere bile bölücü faaliyet gösterdiğini görmedim.gerici hiç bi tutumunu görmedim.tutucu davrandığını hiç görmedim.
    beni bi kere bile ibadet etmeye örtünmeye zorladığını görmedim.kararlarıma bi kere bile saygısızlık ettiğini görmedim.seçimlerime hep saygı duydu.hem annem hem babam.
    annemin össden önceki gece uyur kalırız diye sabaha kadar uyumadığını gördüm,bizim eğitimimize para yetiştirebilmek için delik çorapla gezdiğini gördüm,bi öğretmen ve bir doktor yetiştirdiğini gördüm.

    annemin yetiştirdiği kız şimdi öğrencilerine atatürk'ü anlatıyor,onu sevdirmeye çalışıyor.

    annemin gerici,bölücü,yobaz damgasını hakettiğini düşünmüyorum.annem gibiler var bu ülkede.elbette kötüler de var.birlik olup o kötü örnekleri düzeltmeye çalışabiliriz halbuki.damgalamak çok kolaymış ama.

    "siz"ve "biz" ne kadar basit!
158 entry daha
hesabın var mı? giriş yap