2 entry daha
  • fiziksel engelliler vakfının (fev) ürettiği projeler ile (yuvarlak rakamla) bugüne dek iki bin engellinin istihdamı gerçekleşti.

    engelliyi tüketen değil, üreten bir kişi olarak değerlendiren, onlara balık veren değil, balık tutmayı öğreten bir yaklaşımda olan vakfın, işkur desteği ile yürüttüğü ve halen devam ettirdiği engelli istihdamı projeleri sayesinde ;engelliler sosyal hayata atılıp, para kazanıp, kendilerini ve ailelerini geçindirebiliyorlar. kendilerine özgüvenleri geliyor, ailelerine bir yük olmadıklarının keyfine varıyorlar.

    işkur'a kaydını yaptırmış, on sekiz yaşını tamamlamış ve emekli olmayan her engelli türk vatandaşı, fev'in istihdam projelerinden faydalanabiliyor ve iş gücü bu projeler ile değerlendiriliyor.

    işkur'a kayıtlı engelli, fev'e gelip mülâkata giriyor; mülâkatta kişinin engel durumu, derecesi, eğitim durumu, becerileri, hangi işlerde çalışıp çalışamayacağının ayrıntılı bir raporu tutuluyor. bu veriler sonucu, engelli istihdamı yapan özel sektör firmalarının ihtiyaç duyduğu engelli tipindeki kişi; işveren ile buluşturuluyor. bu buluşma firma yetkililerinin vakfa gelip kişileri iş görüşmesine alması şeklinde olabildiği gibi, vakıf insan kaynakları uzmanlarının refakâtinde direkt işverenin mekânında da gerçekleşebiliyor.

    istihdam edildikten sonra kişi vakfın verdiği "işe uyum" seminerlerine çağrılıyor. işyerinde yaşadığı herhangi bir problemle ilgili yardım alabiliyor.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap