63 entry daha
  • dogru sorulari sormadikca dogru cevaplari bulamayiz. soralim öyleyse:

    soru 1: devlet bir temizlik ihalesi actiginda "ihaleyi alan sirket batana veya kapatilana dek temizlik isini almaya devam edecektir" mi diyor? cevap: hayir. her hizmet aliminin bir zaman sinirlandirmasi var ve o zaman gecince yeni bir ihale aciliyor.

    soru 2: hizmet saglayici sirketler devlet ihalelerini sinav puanlariyla ve mülakatla mi aliyor, yoksa yetkinlik belgeleriyle ve fiyat teklifleriyle mi? cevap: alinacak hizmet icin yetkin oldugunu belgeleyen sirketler ihaleleri fiyat rekabetiyle kazaniyorlar. en ucuz fiyati teklif eden ihaleyi aliyor.

    soru 3: catir catir calisan seffaf ve adil ihale sistemini neden memur kadrolari icin uygulamiyoruz? cevap: (bkz: 404 not found).

    ***

    olmasi gereken su: her belde/ilce icin her kadroya ayri maas belirlenmeli. bunu da hizli ve verimli sekilde yapabilmenin tek yolu otomatige baglanmis bir e-devlet algoritmasiyla süreli kadro atamalarini teklif/karsi teklif seklinde seffaf yapmak.

    örnegin, antalya cirali'da yeni mezun pratisyen hekim araniyor. devlet kadro ihalesi acacak ve türkiye cumhuriyeti saglik bakanligi gak guk sartnamelerini karsilayan herkes teklif verebilir diyecek. tüm dünya internet üzerinden adaylarin verdikleri teklifleri ve yetkinliklerini iki tikla acip okuyabilecek. ihale süresi bittiginde en düsük teklifi kim verdiyse kadroyu o alacak. birden fazla yetkin aday asgari ücret teklif ettiyse sistem bu kisiler arasindan rastgele birisini sececek.

    ertesi sene kadro yine seffaf sekilde fiyatlanacak. personel sirkülasyonunu sinirlandirmak icin "mevcut personelin yerine gecmek isteyen yeni adaylar onun verdigi teklifin en az %30 altini teklif etmek zorunda" gibi sartlar ekleyebiliriz. simdi ayak üstü calisan ve verimli bir sistem tasarlamami beklemeyin, mantigi anlayin ve hak veriyorsaniz bunu sagda solda anlatin, tohumu kafalara ekelim. kim bilir, belki 30-40 yil sonra memleket memur beshanesi olmaktan kurtulur.

    ekleme: bu cözüm istifa eden hekimlerin de, atanamamis ögretmenlerin de, sikayetleri bitmeyen polislerin ve bekcilerin de dertlerine derman olacak insallah.*
37 entry daha
hesabın var mı? giriş yap