552 entry daha
  • herkes babaannesini sever.
    ben de öyle.
    o da beni severdi. yedi erkek torundan sonra doğmuşum, olsun o kadar.
    tüm ihtiyarlar gibi vademiz doldu, yakında biz de gideriz derdi sık sık da, babaanne sen hepimizi gömersin diye cevap verirdim. benden daha hayat doluydu dedemle ikisi. uzun yola çıkmaya hüküm giymişler sanki, çok gezerlerdi. seyahat ya resulallah demişler. her sene umre fix zaten, onun haricinde ülkenin dört bir yanında on altı torun, nereyi beğenirsen.
    üç hafta önce bugün hatay'da, kuzenimin yanındaydılar. ilk dakikalarda yıkılan bir binada.
    memlekete dönmek istemişler. kuzenim evlerine getirmiş. o geceyi hatay'da geçirselerdi belki öleceklerdi.
    depremde olmasa da yine öldü babaannem. deprem saatlerinde, kendi evinde.
    hz süleyman kıssasındaki ölümden kaçan adam misali azrail'i şaşırtmaya çalıştı galiba *

    aksaray meydanda bir camii var, avludaki çeşmenin kitabesinde "bu çeşmeden içen daima mutlu olsun" yazar. fi tarihinde dedem hocalık yapmış o camide. birlikte gittiğimizde müminin mümine duası makbuldür, iç, ben dua ediyorum yüzün hep gülsün diye, demişti bana. içimden git allah aşkına babaanne öyle şey olur mu desem de kırmadım, dediğini yaptım. hayat sevinci soyadımızla default gelen bir özelliktir, normalde de neşeliyizdir ancak o gün bu gündür kolay kolay bir şeye üzüldüğümü bilmem. cenazesinde gözümden tek bir damla düşmedi. herkes gözyaşı dökerken, neden ağlamıyorsun dercesine bana bakarken ben de dik dik baktım onlara. ne var ben hüznümü içeride yaşıyorum.

    hafızlık yaptığım vakit bana üç bilezik almıştı da altın sevmediğim için hiç takmamıştım. kız gibi taksana şu bilezikleri diye sitem ederdi. sağlığında göremediği takıları cenazesinde taktım, kolumda bileziklerle toprağını eşeledim, çiçekler ektim.
    bugün kabrini ziyaret ettim. rengarenk çiçekler açmış.
    toprağın üstünde olduğu gibi altında da huzurlu olduğunu ümit ediyorum canım pamuk ninemin.
    nurlar içinde uyusun.

    ekleme : güzel dualar için herkese teşekkür ederim. ben üzülmüyorum, çünkü bu simülasyondaki çilesi nihayete erdi. buraya mümkün dünyaların en iyisi demişler ama dünya iyi olarak vasıflandırılmayacak kadar kötü.

    soranlar için kitabedeki beyit
    pâdişâhân-ı şehîdân aşkına ey kirdigâr
    nûş iden bu çeşmeden olsun müdâmâ neşe-dâr

    meali;
    allah’ım, şehitlerin sultanı aşkına bu çeşmeden içen, daima mutlu olsun.
    amin.
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap