240 entry daha
  • ilk önceleri dalga geçiyorlardı.
    sonra ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alındı.
    ne olduysa oldu ve dalga geçenler bu adamı ciddiye almaya başladı. ne de olsa operasyon ciddiydi.
    tahiye edildi.
    şimdi de, önce dalga geçen, gözlatına alındığında ise ciddiye alan şahsiyetler yeniden dalga geçmeye başlamışlar/başlayacaklar.
    hele bir konuşmaya başlasın asıl siz o zaman görün cümbüşü. nasıl dalga geçecekler yalçın küçük'le. deli lan bu diyecekler!

    gözaltına alındığında da söylemiştik "bu adamı ciddiye almıyorsunuz ama bakın savcılar ciddiye aldı. yani ya bu adam ciddiye alınacak bir adam ya da bu operasyon ciddiyetsiz" diye. ama bu gözaltına alındığı dakikada suçlu ilan edilmesini engellemedi. hakkında denmeyen de kalmadı. boru mu adam terörist dendi, cephaneliklerle bağlantısı var dendi, ibrahim şahin dendi, apoyla resmi var dendi, pkk'lı dendi... dendi de dendi...

    ama şimdi tahliye edildi!

    eee peki evi yüzlerce polis ile ev basmalar, tüm özel eşyalara, yazılara, bilgisayarlara el koymalar... onlar ne içindi? bu ne biçim soruşturma? madem bu kadar önemli, madem hakkında bu kadar büyük şüpheler var o zaman niye tahliye edildi? yok eğer bir suçu yoktuysa neydi o toz duman içinde ev basmalar? neden ev basmak için yeterli olan deliller onu tutuklamak için yeterli olmadı? yanlış nerede?

    bu soruları uzatmak mümkün. ancak bu soruların cevabı ile ulaşılacak tek bir nokta var. o da bu operasyonların güvenilirliğini sorgulatıyor. bu operasyonların güvenirliliğini sorgulatan bir diğer nokta da bu operayonlar ile aydınlık bir yarına yelken açtığımızı düşünen tiplerin tavrı...

    yalçın küçük için "delidir ne yapsa yeridir" de, sonra adam gözaltına alınınca çık adamı terörist ilan et, hakkında demediğini bırakma, tahliye edilince de "ehehehe komik lan bu adam" de, demeye getir...

    ulan şeref yoksunu haysiyetsizler... adam gözaltına alınınca dakikasında suçlu ilan etiniz. şimdi tahliye oldu ve siz dalga geçiyorsunuz/geçeceksiniz... asıl bu adamı gözaltına alanlarla dalga geçsenize.

    yalçın küçük umrumda değil. zaten bu yazı da onun hakkında değil. o vesile oldu ben de genele yönelik yazıyorum işte. vurgulamak istediğim uygulanan çifte standart, kaypaklık, döneklik... bilmiyorum nasıl ifade etsem kendimi.

    bu operasyonlar sırasında yüzlerce polis eşliğinde gözaltına alınan herkes dakikasında suçlu ilan edildi. devamında da bu kişilere ait özel bilgiler medyaya servis edildi. haklarında denmeyen kalmadı... ama hakim karşısına çıkıp tahliye edildiklerinde de duymazdan gelindi... işte bilmem kaçıncı dalgada bugün bir dolu kişi daha gözaltına alındı, özel eşyalarına el konuldu ve tabiiki suçlu ilan edildi... eee -tıpkı daha önce defalarca da olduğu gibi- bu adamların bir kısmı yarın serbest bırakılacak... işte anlatmak istediğim bu!

    yahu anlamıyorum ne şeref yoksunu, ne adi varlıklarsınız siz be!
645 entry daha
hesabın var mı? giriş yap