2 entry daha
  • evrim, bilinc altinda asil genel canlinin insandan ziyade insan türü oldugu gizli gercegini kodlamasiyla, bireye yok olup gidecegi, kendisinden daha ileride biyolojik kriterlere sahip bireyler karsisinda rekabette pek sansinin olmadigi bilgisini verir.

    din ise, herkese esit sans verir. hepimiz allahin yarattiklariyiz der, hepimizin kaderi toplamimizdan cok daha büyük bir varligin senaryosu ve o na güvenmekten baska yapacak birsey yok. yok olmaktan degil yok olmamaktan kork, cünkü kurallara uymazsan sonun cehennem.

    belki evrim daha mantikli ama belki de din, türümüzün evrimi icerisinde hayatta kalmak icin gelistirdigi bir yöntem. bir beyin hücresinin koca beyni anlamasi mümkün degil ne de olsa, spekülasyon serbest...

    ve belki de, sirf bu yüzden bi gün, benim gibi züppe ateistler din ve dindarla makara yapmaktan vazgecicekler. evrilecekler cünkü. insanlarin birbirlerine saygi duyduklari toplumlarin daha ileri toplumlar olmasi gercegine dogru.

    insanlik dine göre yok olacak birgün, kiyamet var ama, evrime göre cehennemdeki vaktini dolduracak, sonsuz cennetini yaratacak sonrasinda, tipki peygamberlerin dedigi gibi...
168 entry daha
hesabın var mı? giriş yap