5 entry daha
  • kendisini öldürmeye gelenlere direnmek devrimci kuşağın bir geleneğidir.

    ama konumuz yargısız infazlar.
    ben bu yargısız infazlarda onlarca gencin öldüğünü biliyorum.
    örneğin bir kanapede 640 adet kurşun deliği görmüşlüğüm var.
    örneğin daha 1 gün önce yurtta beraber olduğum arkadaşın, banyo yapmaya gittiği arkadaşının evinde öldürüldüğünü bilirim.
    örneğin, zamanında insan hakları bakanı diye zavallının bir yargızı infazı 1000 metreden seyredip, infaz yargısız değildi dediğini bilirim.
    keyfiniz bilir bu ceberrut devlet anlayışını, polis baskınlarını zaman gazetesi, haberturk tivisi zihniyetiyle izlersiniz "ama onlarda bik bik" dersiniz.
    insan biraz utanır kendinden, sirf ben google'a yazsam hemen 10 tane hiç politik olmayan kişilerin polis kurşunuyla nasıl öldürüldüğünü bulurum. var mı bunlara ceza.
    yokkk. o zaman bu yargısız infazları onaylıyorsanız yarın size polisin yapacağı edeceği bir sertlikte bik bik ağlamayın. orhan'ı 6 aydır takip eden, sabahım beşinde yüzlerce polisi oraya yığan da aynı emniyet, münevverin katilini silinmiş kan izlerine rağmen ulamayan da aynı devlet.

    burada orhan şunu yapmış bunu yapmış, polis daha bismillah yandaki daireye gaz bombasıyla dalıyor yanlışlıkla, ya orada ölenler olsaydı, ne olacaktı. kime atılacaktı bunun kabahati.
    orhan'ın ki bir tercihdi, saygı duyarsınız, küfür edersiniz o da sizin tercihiniz. ancak yasal olarak bu ülkeni emniyetinin sağlayan kurumların tercihlerini her zaman sorgularsınız, sorgulamazsanız, bir gün sizin başınıza bişey geldiğinde de size "amannn kimbilir ne yaptın" der geçerler.

    öncelikle polis bildiğin polis.
29 entry daha
hesabın var mı? giriş yap