9 entry daha
  • sosyokültürel düzeyi düşük kayınvalidesiyle yaşayan ev işi yapan stresli gelinleri yormasınlar daha fazla ilgilensinler diye sosyal endiksyon gerekçesiyle hocamız 1 gün hastanede tutardı.

    ben şimdiye kadar sadece motor kazası yapmış sarhoş 16 yaşında bir genci ailesi almaya gelmediği için sosyal endikasyon gerekçesiyle hastanede tutmuştum. eğer o halde bıraksaydım ya kendisinin ya da başka birinin canını yakardı.

    diğer türlü bırak ailemden birini gereksiz yatırmayı kendim bile polikliniklere randevu alarak gidiyorum. istesem 90 yaşındaki alzheimer yatalak dedemi palyatifte aylarca yatırtıp baktırabileceğim halde kul hakkından korktuğum için yapmıyorum. belki daha çok ihtiyacı olan biri olur diye ama hep daha az ihtiyacı olanlar yatmak istiyor. hatta polikliniğe randevu aldığım için çoğu kez meslektaşlarım tarafından ikaz edilmişimdir. doktor hanım niye randevu alıyorsunuz. istediğiniz günde ve istediğiniz saatte gelebilirsiniz, diye...
    ama bana randevu almak daha kolay ve etik geliyor. kalp krizi ve beyin kanaması geçirilmediği sürece sıra beklemekle ölünmeyeceğini biliyorum. herkese sırasını beklemeyi tavsiye ederim.
hesabın var mı? giriş yap