12 entry daha
  • hemen hemen yoktur. futbolu hariç tutarım. ancak o da spor bilinci ile degil eğlenmek için ya da "hacı çok hamlaştım yahu" diyerek oynanır. mahalle arası futbol oynayanlar, oynamayan birini gördu mü direk aşağılar. topa bile vurmayı bilmiyor lan bu kereste derler. karşıdaki adam türkiye yüzme şampiyonu olsa bile farketmez. ek olarak basketbol revaçtadır. o da çoğunlukla ben futbol oynamayayım diyenlerin alternatifi olduğu içindir. futbol herkese yetse idi basketbol da popüler olmazdı ancak futbolu sevmeyenler için 2inci bir spor dalı da tutulmuş. bu kadar. bu 2 si hariç kalan sporların hepsi garip karşılanır.
    yol kenarında koşarken bütün arabalar diker gözleri sana bakar bu herif napıyor diye. bazı kekolar arabayı üstüne sürer. insanlar yol vermez. hatta omuz atmak isterler. la siktir git burada koşma ben mal mal yürümeliyim benim önümü kesme tavrı takınırlar yollarda. arabalar, bu yol bizim seni ezeriz biz yol vermeyiz sen siktir git şarampole yuvarlan mantığındadır.
    donanımlı olarak bisiklete binersen yine keko cemaati ya laf atar ya fiili taciz eder hatta arabayla seni devirmek bile isteyebilir.
    yüzücü gözlüğü takıp denizde yüzmeye kalksan, erkekler yanlarındakı kızlara al bak hava yapıyor pezevenk der. kimi sen yüzerken dalga gecercesine bravo şampiyon vs diyerek alkışlar laf atar.
    tenise gidersin, zengin sporuna mı özenmiş bu pezevenk derler. alişte özenti bak hülya avşardan gördüler hep falan derler.

    vs vs

    bu uzar gider.
    temel olarak her spor için eğer donanımlı olarak spor yapmaya kalkarsan mutlaka büyük çoğunluk garipser.
    büyük çoğunluk hava yapıyorsun sanar.

    bizim spor bilinci bu. hava yapıyor pezevenk. hatta öyle ki basketbol oynayanlar için bile farklı takılıp hava yapıyor pezevenk yargısı da çekinmeden yapılıyor.
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap