35 entry daha
  • "biz kıbrıs (kktc) ile ilgili yanlış adım atmadık. bugün de bizim (kktc ile) ilişkilerimiz, birilerinin bahane ederek azerbaycan ile ilgili tavır koymasına sebep oluşturacak düzeyde değil" bu azerbaycan cumhurbaşkanlığı dış ilişkiler şube müdürü novruz memmedov'un bir beyanatıdır. demem şu ki ermenistan ile imzalanan bu protokolu beğenmemenin bir sebebi azerbaycan olmamalı. ya sen niye açık açık yanında olmuyorsun türkiye'nin kktc konusunda; madem biz kardeşiz, bizim yanımızda neden olmuyorsun da şimdi ermenistan'la iyi ya da kötü olacak bir protokol imzalandığında işgal ettiğin toprakları öne sürüp türkiye'yi kınıyorsun?

    "iki ülke, mevcut ulaştırma, iletişim, enerji altyapısı ve şebekelerinden en iyi şekilde istifade edilmesi ve bu yönde tedbirler alınması; işbirliğini güçlendirmek amacıyla ikili hukuki çerçevenin geliştirilmesi konusunda da anlaştı." diyor gazetenin teki, bize gösterilen bu protokolle ilgili. şimdi bu protokolün iyi mi kötü mü olduğunu azerbaycan'ın çıkarlarına bakıp da mı karar vereceğiz? hiç de değil, hayırlı olsun.

    yalnız anlamadığım nokta ermenistan'ın tutumu. diasporanın ermenistan'a sağladığı kaynak ortada, buna nası sırt çeviriyorlar anlamadım, acaba türkiye ne gibi tavizler verdi? bm, ingiltere, rusya, ab komisyonu memnunmuş; "nedir anam çıkarınız" diye sorası geliyor insanın.
36 entry daha
hesabın var mı? giriş yap