55 entry daha
  • bir fincan --doğru hazırlanmış- espresso için minimum 7 gram kahve gerekmektedir. kahve taneleri --hepsi aynı çiftlikten ve hatta ağaçtan çıkmış olsa bile-- standart ölçülerde değildir, bu yüzden tane hesabı ile bir kesinlik belirtilemez. misal fil çekirdek olarak bilinen maragogype ile single origin espresso çektiğimizi farzedelim. kendisi ortalama bir kahve çekirdeği ile kıyaslandığında ebat olarak neredeyse 2 katıdır --> http://farm4.static.flickr.com/…4007_ab5a90b36f.jpg 21 adet çekirdek mi kullanacağız bu durumda?

    ayrıca bir fincan için bilmemkaç adet kahve tanesi gereklidir söylemi illy'nin şimdiki ceo'su olan dr. andrea illy'nin babası ernesto illy tarafından "50 çekirdek 1 fincan kahve yapar, 1 çekirdek bozuksa tüm fincan bozulur" şeklinde söylenmiştir. bu soylemle asıl vurgulanmak istenilen ise sadece 1 çekirdeğin bile espresso yaparken tatsal açıdan son ürüne ne kadar çok etkisi olduğudur.

    (bkz: illy/@kahvedelisi)

    dipçik not: tavsiyem batıyı ezberlemeyin, batının neyi, neden, niçin yaptığını ve söylediğini, bunların ardında yatanları ve o noktaya nasıl gelindiğini öğrenin. böylece konuya dair kendi düşüncenizi yada görüşünüzü yada tezinizi ortaya atma şansınız da olmuş olur.
307 entry daha
hesabın var mı? giriş yap