14 entry daha
  • milletin efendisidir. ancak köyünde güzeldir, efendidir. köylüler, şehire geldiklerinde şehirleri köylüleştiren bir virüse dönüşmektedir.

    10 çocuğuyla gelip, yayılmacı davranışlarıyla istanbul'u işgal edip, yaşanmaz hale getiren de bu köylüdür. bu köylü, tüm sosyal yaşam alanlarında, sikinin keyfi yüzünden sizi aşırı kalabalık, seviyesiz bir ortama mahkum eder. kent kültürüne, toplu yaşam kurallarına uymayı, biraz medenileşmeyi akıllarına bile getirmezler. kısa yoldan köşeyi dönmek için, o köylü kurnazlığını kullanıp çirkin ve kirli işleri yapmaktan çekinmezler.

    cehaletlerinden, yoksulluklarından dolayı kandırılmaya ve sömürülmeye çok müsaittir bu köylüler. bu yüzden acı çekerler ve çektirirler. yoksuluğunun farkında olmasına rağmen, çocuk yapmaktan geri kalmayan bu köylüler, çocuklarını ileride kendilerine bakacak, gelir sağlayacak birer obje olarak değerlendirirler. fakirlikten kırılan, ahlak yönünden yoz insanlar yetiştirirler çoğu.

    mesela bunlar; istanbul'un göbeğinde tarhana, mercimek filan kurutmaya kalkarlar. otobüse, minibüse leş gibi ter kokarken binebilir, balgamını hiç çekinmeden ayağınızın dibine kusabilirler. ve bu hayvanlıklarını bir mahcubiyet içinde yapmazlar. doğal olanı buymuş gibi, uyardığınızda sizi garipseyebilirler.

    hepsinde bir otomobil sevdası vardır. yemeyip, içmeyip, giyinmeyip 2-3 bin lirayı denkleştiren, en dandiğinden bir otomobili illa ki alır. bu otomobile binip, 8 kişi köye gitmeye çalışırken bir nehire uçup ölebilrler. mesela trafikte geçiş üstünlüğü, yaya da olsa araç içinde de olsa köylünündür. o pis ve sırıtan şark kurnazlığıyla, kurallara aykırı bir biçimde sizin yolunuzu keser ve kendine yol açar ve geçer. devletin sağladığı tüm imkanlardan sonuna kadar faydalanan da bu şehirlerdeki köylülerdir. mesela karnı ağrısa devlet hastanesine gitmeye çalışır sonra kendi gibi, nüfus planlamasını sikine takmamış diğer köylü kardeşleri de aynı şeyi yaptığından hastanedeki kuyruktan şikayet eder. ekmeğini halk ekmek denen yerlerden alır. 1 sene boyunca köyünden gönderilen bulgurla pilav yiyerek yaşayabilir. hatta kavruk anadolu insanı görünümünü belki de buna borçludur.

    tek göz odalı elektiriği, suyu kaçak olarak kullandığı evinde 5 küçük çocuğuyla aynı yerde yatan bu köylü; altıncıyı yapmak için çocuklarının uyumasını bekleyecek ve belkide o çocukların gözü önünde, karnından sıpayı eksik etmemesi gereken avradını kerttirmeye çalışacaktır. peki şimdi bu sikimin efendileri ortalığın amına koyarken... offf yok!!! tamam neyse kesiyorum, ben niye bu kadar sinirlendim bu güzel pazar sabahı, onu anlamadım amına koyim.
93 entry daha
hesabın var mı? giriş yap