7 entry daha
  • 22 ocak 1906 tarihinde, texas'ın bir kasabası olan peaster'da doğdu. doktor bir babanın oğlu olarak dünyaya gelen robert ervin howard, annesinin aşırı ilgisi altında geçirilmiş pek uzun olmayan bir yaşam sürdü.

    yazarlığa başlamadan önce eczacılık, muhasebecilik, jeolog asistanlığı, boksörlük, gazetecilik yaptı. öldükten sonra arkasında başta kimmeryalı conan olmak üzere king kull, belit, red sonya, valeria, solomon kane , el borak, bran mak morn, sailor steve costigan, john taverel, turlogh o’brien, cormac mac art, cormac fitzgeoffrey, cahal ruadh o’donnel, donald macdeesa, john norwald, breckenridge elkins, dark agnes de la fere, helen tavrel karakterleri için yazdığı yüzlerce hikaye bıraktı.

    annesinin ölümünü görmekten duyduğu korku, onun 11 haziran 1936 tarihinde kafasına sıktığı bir kurşunla aramızdan ayrılmasına neden oldu. 16 yaşında yazmaya başladığı öyküleri, 30 yaşında gelen erken ölümüyle son buldu. ölümünden önceki son 4 yılda yazmaya başladığı conan ise, yıllar boyunca yayınlanmaya devam ederek tüm zamanların en sevilen kahramanlarından biri oldu.

    öldüğü günün sabahı, 10 seneden beri tüm hikayelerini yazdığı underwood marka daktilosunda son sözlerini yazdı:

    all fled, all done
    so lift me on the pyre.
    the feast is over
    and lamps expire.`
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap