1 entry daha
  • elamalılı'nın orijinal olarak tefsirinde meallendirdiği ayet su

    "hayızdan kesilmiş olan kadınlarınız - şübhelendinizse - onların ıddeti de üç aydır, hayız görmiyenler de öyle, yüklülerin ise ecelleri hamillerini vaz'ı etmeleridir (doğurmaları) ve her kim allaha korunursa allah onun işine bir kolaylık verir"

    bak hic onunde ne soylenmis, arkadasinda ne soylenmis almiyoruz. ayet, bu. nesini anlamiyorsun bunun? nesi anlasilmaz bunun yahu? eger bir erkek, esiyle bosanacaksa, bosanmadan 3 ay bekleyecek ki hamile mi degil mi anlasilsin. eger hamileyse bosayamazsin cunku gebe iseler dogum yapmasini beklemesin. bu kadar yahu bu kadar. daha acik nasil yazilabilir.

    bir kadin adetten dogum icin de kesilebilir, baska bir sebepten ya da yastan oturu adet gormuyor da olabilir, fakat nadiren bu durumlarda da gebelik olabiliyor, yine, hic adet gormemis kadinlar da gebelik gorulebiliyor. ayet tek cumle ile bunlari da kapsama almis. bu kadar yahu. henüz adet görmemiş filan demiyor. herhangi bir sebepten hamile olduğundan şüphelenmek dışında da hayız görmüyorsa 3 ay hamile mi değil mi beklemek zorundasın. sadece bu.

    ha peki ayetin cinsel olgunluga erismemis birisinden bahsetmedigini nereden biliyoruz?

    yahu dogum yapabilmenin cinsel olgunluga erisildiginde mumkun olabildigi o zaman da bilinen bir sey. yine bunu yazarken zorlaniyorum ama, o yuzden cisel olgunluga erismemis yani dogum yapma imkani bulunmayan birisi icin 3 ay hamile mi degil mi diye beklemenin emredilmis olamayacagini gorememek icin kor olmak lazim.

    ha tabii siz daha yukaridaki gibi apacik bir ayeti dahi anlayamiyor, kafaniz karisiyorsa, bu cikarimi da anlayamayacaksinizdir. size kim ne desin yahu beyin bedava olunca.

    tum bunlar, boyle incelikli bir yaklasim ibretle bakan bir goz icin imana vesile olur.

    yine, ayni kafa tarafindan deniliyor ki

    --- spoiler ---
    allah, galaksilerden tut, karıncaya kadar kompleks canlıları yaratabilecek güçte bir varlık mı?
    o halde niye "son" kitabında tutup "18inden önce evlenmek yasak" demiyor da, böyle diğer ayetlerle desteklenmesi gereken, muğlak ifadelerle bu işi bulandırıyor?

    allah bu ayeti böyle yollarken, "bu ayete bakıp 'henüz adet görmemiş'lerden kastedilen şeyi bu insanlar anlamaz, 7-8 yaşında cocuklarla evlenirler, sonra ilişkiye girerler, ben bunu netleştireyim" demiyor?

    allah bu ayetin çocukların evlendirilmesinde kullanılacağını bilmiyor mu? o halde her şeyi biliyor olamaz.
    allah bu ayetin çocukların evlendirilmesinde kullanılacağını biliyor ama umursamıyor mu ? o halde allah sübyancılara müsade ediyor. çocuklara işkenceye müsade ediyor.
    allah bu ayetin çocukarın evlendirilmesinde kullanılacağını bile bile daha açık bir ayet yollayamıyor mu ? o halde her şeye gücü yetmiyor.
    --- spoiler ---

    ayetin ne soyledigi acik ve kafasi normal calisan bir insan bu ayetten subyancilik cikartilamacagini cok net anlar. sadece ama sadece bu ayete bakiyoruz hala. ise daha peygamber'in sunnetini katmadan konusuyoruz ki onu da kattiginda boyle bir durumun cikmasi mumkun degil.

    peki neden yas zikredilmiyor deniyor. burada iste dananin kuyrugu kopuyor ve gercek bakis acisi problemi ortaya cikiyor. peki neden yas zikredilmesini istemek, bizi bagnazlarla ayni noktaya tasir? tekrar ve tekrar (bkz: #32140743).

    neden tanri hayata bu kadar mudahil (bkz: #47404772).

    not: bunları burada yazmaktan hakikaten imtina ediyorum ama pedofili yetişkin bireyler tarafından, karar verme yeterliliği ve olgunluğu bulunmayan ergenlik öncesi kız veya erkek çocuklarına dönük cinsel eğilim duyma vakasıdır. bu ayetten yola çıkarak islam'da pedofilinin meşrulaştırıldığını iddia edenler islam aleminde ergenlik öncesi çocuklarla cinsel ilişkiye girmenin normal ve kabul edilebilir bir şey olduğunu da iddia etmiş oluyorlar. böyle bir şey islam'da kesinlikle yasaktır (el-mevsuatu’l-fıkhıyetu’l-kuveytiye, 30/122; haşiyetu’d-dessuki, 2/298; muğni’l-muhtac,4/373; keşşafu’l-kına’, 5/186, el-fetâva’l-hindiyye, ı, 287). bunu iddia etmek demek din hakkında hiçbir şey bilmemek demektir. şimdi biliyoruz ki bu kafa akl ı baliğ olmak için ergenlik yeterli midir peki diyecek. birincisi, o tartışmanın talak 4 ile bir alakası o noktada kalmaz, ikincisi rıza aranması gerektiğinden, karar verip veremeyeceği kişinin önemi haiz hale gelir. bunun için de bir norm getirmek mümkün değildir (bkz: #32140743).

    hz. muhammed'in hz. ayşe ile evliliği tabii akla gelecektir. bununla ile ilgili olarak ise (bkz: #21829718).
59 entry daha
hesabın var mı? giriş yap