8 entry daha
  • şimdi bu speculoos nedir, ne değildir kabaca bir toparlamak lazım.

    öncelikle, ürün iki farklı konsept şeklinde satılıyor. birincisi, nutella ya da sarella formatı diyebileceğimiz, ekmeğe sürülmelik, cam kavanozlar içerisinde. eğer lotus marka speculoos ise elinizdeki, tadından yenmez. hani şu sözlük dokunulmazlarından olan nutella bile kaybolup gider rüzgarından. kaldı ki, son zamanlarda yine aynı firma, krokanlı speculoos çıkardı ki, pirinç patlakları filan vardı yanlış anlamadıysam. ekmeğe sürerek yediğiniz birşey size crunch yediğiniz hissini veriyor hem de 1/4 maliyetine.

    ürünün diğer şekli ise; speculoos aromalı bisküvi ya da kek vs. burda yine ön plana çıkan, sade speculoos aramalı lotus marka bisküviler. hemen belirtmek istediğim nokta; krema olan speculoos için lotus markası en iyisidir ve diğer markalar kesinlikle aynı tadı vermez ama bisküvi söz konusu iken diğer markalar da fena sayılmazlar.

    son olarak; tadı neye benzer bunun diyorsanız.. ilk yendiğinde, ya çok garip ama sanki ben bu tadı biliyorum dersiniz. halbu ki o tad size çok uzaktır. sadece tarçın aroması biraz tanıdık gelir. onun dışında çok da kasmayın. 2 yıldır düşünüyorum neye benziyor bu diye de halen çıkaramadım..

    söylemeyi de unutmuşum.. belçikanın ulusal yiyeceklerinden sayılır. belçikalısından tut, belçikada yaşayan her türden insan çılgınca yer, tüketir, yerken kendini kaybeder..
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap