6 entry daha
  • benim hakkında yazdığım yazıdan (bkz: #22726712) sonra bir cevap yazısı yazmış (bkz: #22728743) fakat medya eleştirisinde gösterdiği titizliği benim yazımda gösterememiş yazar.

    öncelikli olarak evet "uzuuuun uzuuuun" yazdım çünkü anlatmak istediğim şeyler ancak bu kadar cümle ile yazılabilir. yazdığım yazının uzunluğu tekrarlardan veya başka birşeyden kaynaklanmıyor. hele hele uzun uzun ve detaylı yazan birinin bundan şikayet etmemesi gerekir diye düşünüyorum.

    uzun yazımın özetini yıldıray oğur husumetine bağlamış ki yazıyı okuyanlar özet olarak yıldıray oğur husumetini çıkaramazlar. burada titizlik göstermemiş ve temelde anlatmak istediğim şeyi çarpıtmıştır. yıldıray oğur husumeti sadece yazının içinde küçük bir tespit, mutebaki'nin belirttiği gibi bir suçlama değil. yazımda belirttiğim mutebaki'nin üç yazısında da kalıp cümlelerle yıldıray oğur'dan bahsetmesi bende böyle bir izlenim oluşturdu. eğer ki kendisi benim yıldıray oğur'la kişisel bir husumetim yok diyorsa doğrudur, kişinin beyanı esas olduğundan bu konuda söyleyebilecek birşeyim yok. eğer bir suçlama olarak algılamışsa niyetimin bu olmadığını belirtirim.

    ikinci olarak medya eleştirisi yapan birinin yazdığı yazının da eleştirilebilir olduğunu bilmesi gerekir. getirdiğim bütün eleştiriler şahsına değil yazdığı yazıyadır. bunu "keyfinin kahyalığına soyunma" olarak belirtmesini açıkçası anlayamadım. benim belgesiz, kanıtsız çamur attığımı iddia ediyorsa kendisinin bunu kanıtlaması gerekir. iftira etmek çamur atmak gibi bir niyetim olmadığı gibi yaptığım eleştiri belli bir saygı çerçevesindedir.

    kendisin uzun uzun yazması, mümkün olduğunca kaynak ve link belirtmesi eleştirdiğim bir konu değil, tersine yazdığım yazının son paragrafında tarzını beğendiğimi de belirtmiştim. eleştirdiğim nokta çok basit olan bir olayı tekrarlarla dağıtarak çok büyütmesi ve çarpıtmasıdır. tekrar tekrar yazıdğı 4 yazının tamamı tek bir olaydan bahsetmekte ve bu olay üzerinden taraf gazetesine "akp yandaşlığı" ve "omurgasızlık" gibi ifadelerle çamur atmasıdır.

    son olarak evet taraf gazetesi zaman zaman hataları olsa bile sürekli takip ettiğim ve edeceğim güvendiğim bir gazetedir. türkiye medyasında bir devrim yaratmıştır. kimsenin yayımlayamayacağı haberleri yayımlamıştır. haksız bir şekilde saldırıldığında savunduğum ve yine savunacağım gazetedir. mutebaki'nin gönüllü avukatlık dediği şey okurun gazetesini sahiplenmesidir.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap