7 entry daha
  • kişinin karakterini tamamlamaya dönük zamanlarda örnek aldığı uzaktan hareketlerini kestiği insandır..

    peki günün birinde hiç hesapta ve akılda yokken rol model olarak örnek aldığın kişi yıllar sonra seni çağırdığında ne yaparsın ??.. işte karar verme noktasında zor bir andır..değişimin ötesine gidip aslında olmak istediğin kişiyle hiç alakan olmadığını anlarken geçmişe dönük bir muhasebe yaptıktan sonra ne kadar gitmek istersin ki yanına.. hukukta bir tabir vardır ya hani ideal hukuk diye.. o hesap işte.. ideal karakter şu an olmak istediğin kişi miydi diye sorarsın kendine... 10 sene önce ne ergenlik ne sorunlar ne ihanetler ne sivilceler ne ihtiraslar yaşamıştı oysaki bünyen.. tertemiz hani şu meşhur cümledeki kalbi kadar bırakılan sayfanın sıfatı.. bembeyaz.. kieslowski'nin üçlemesinin ikinci halkası gibi..

    değişim bazen olmak istediğimiz gibi olmuyor.. kim olmak istediği gibi olmuş ki şu hayatta diye bazen avutursun kendini gazlarsın moral verirsin kendine.. ama objectif gözle baktığında sonuç hüsrandır.. foss.. maddi anlamda bir olmuşluk değil de manevi anlamda olmuşluktur bahsedilen istenilen durum.. hatta manevi olmamaşlık desek daha doğru..

    kapı belli adres belli -kendisinden bile daha iyi tanıdığın- kişi belli.. seni hep temiz hatırlasın diye o 10 yıl önceki halinle hatırlasın diye gitmek istememe daha ağır basıyor sanki.. yokk.. başka çare yokk.. gideceksin.. hem de yenilgini kabul ede ede..
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap