34 entry daha
  • bir iki yerde denedim t bone steak ama kendi yaptıklarım kadar lezzetlisini yemedim.

    bir iki püf noktası verelim;

    lezzeti için etin yeterince uzun bir süre dinlendirilmesi de tek başına yeterli değildir; etin oldukça da yağlı olması gerekir. yağsız, kuru bir eti dinlendirerek lezzetini arttırmak pek mümkün değildir. ince kesilen et pişerken çabuk kuruyor, eğer istediğiniz gibi kestirme imkanınız varsa iki-üç parmak kalınlığında kestirdiğiniz et daha sulu ve lezzetli olacaktır.

    mangaldaki ateşiniz de oldukça harlı olmalı, eti ızgaraya koyduğunuzda bir iki dakika içerisinde dış yüzeyini hemen dağlayacak kadar yüksek bir ısıdan bahsediyoruz. ateşin üzerindeki etten koyduğunuz anda yağı damlayıp, alev almalı.

    etlerin iki tarafını da dağladıktan sonra ya ateşten biraz uzak bir tarafına alın mangalın ya da en üst seviyeye getirin ızgarayı ve etleri fazla çevirmeyin, toplamda 3-4 defadan fazla çevirmeniz gerekmeyecek. çevirmek için de çatal kullanmayın, ete baskı uygulamayın.

    fazla baharat da kullanmayın (hatta hiç kullanmayın), tuz yeterli olur. pişirdiğimiz et dananın en lezzetli yerlerinden birisi, tadına vararak yemek gerek.

    t bone genelde az pişmiş yenir ama daha önce az pişmiş et yemediyseniz ya da yiyemeyeceğinizi düşünüyorsanız kademe kademe daha az pişmişe doğru deneyerek ağız tadınıza en uygun olanı bulmaya çalışın. pişmiş ette kırmızı ve pembe güzel renktir.

    denemekten korkmayın, ilk seferinde iyi olmazsa bile eninde sonunda başarırsınız.
49 entry daha
hesabın var mı? giriş yap