9 entry daha
  • babamın yaklaşık 16-17 yıldır belirli aralıklarla yaptırdığı mini ameliyat.
    seneler önce idrarda kana rastlama dolayısıyla gitmişti ilk doktora, "mesane kanseri. ama şanslısın, çok az insanda daha yolun başındayken böyle kan gelerek belli eder kendini" demişti. ameliyat yapıldı, 2 tane çok ufak tümor alındı. 3 ay sonra tekrar kontrole gidildi, tekrar tümör bulundu, tekrar ameliyat yapıldı. yanılmıyorsam ondan 6 ay ya da 1 sene sonra tekrar tümör belirdi, tekrar ameliyat yapıldı. o son ameliyattan sonra çok şükür tekrar etmedi. kontroller yavaş yavaş seyrekleşerek şu an iki yılda bir olacak şekilde azaldı.

    son 3-4 sistoskopi'de abim ve ablamla birlikte üçümüz eşlik ettik babama. ablam hep aynı kazağını giydi, totem yaptık. şimdi bugün yine sistoskopisi var babamın. ben çalışıyorum, gidemiycem. abimle ablam gidicek. umarım yine temiz çıkar, akşam iş çıkışı birer duble rakı parlatırız şerefine.

    çok büyük bir olay gibi görünmüyor aslında böyle bakınca. ama büyük tümörler olması, tümörlerin mesane dışına taşması vs. gibi riskli durumlar var tabi ki. bi de kontrol zamanını geçirince yaptığım baskıya babam "senin götüne ağaç soksalar iyi mi olur pezevenk" diye tepki veriyor, anladığım kadarıyla biraz canı yanıyor operasyon esnasında ve sonrasında. olur öyle şeyler diyor, babama şans diliyoruz.

    edit: sistoskopi'den bir gün önce bactrim'e başlanmasını öneren ürologlar var. ihmal edilmemesi gerekiyor.
    edit 2: babamla konuştum, haberler iyi.
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap