3 entry daha
  • çok mühim iki ünlünün yokluğu [ki tümünün 1/4'ünü* oluşturur] gibi bir durumu düşünün. ismin/cismin çoğulsuzluğu, yönsüzlüğü; fiilin durumsuzluğu, zorunlu olumluluğu [çoğunun ilk durumu olumludur] büyük sıkıntıdır. 'için'in, 'gibi'nin, 'virgül'ün * çokluğu, okuyucu için bir zulümdür.

    işin zor kısmı; -günlük türk dilinin- sözcük nüfusunun büyük çoğunluğu, bu iki ünlünün flörtüdür; ki, çoğunluk birini, bir kısmı ikisini sindirmiş, sözcük kıtlığı oluşmuştur. bu durum; uygun sözcük grubu için, turşunun suyunun suyudur. sunum; sözcük yoksuludur. zorluğu; sözcük yoksulluğu mudur, im yoksunluğu mudur ? kimbilir.

    ilginç; niçin o iki ünlünün boğucu yoksunluğunu konu gibi görsün ki kişioğlu ? monotonluk, biçimcilik, konu sıkıntısı, monolog bıktırmış, kişiyi boğmuştur; kim bilir kişi sıyırmıştır, gizli işsizdir, dombilidir, toptur; düş doktoru yoktur; o iki ünlü zibidi, ünlü olup ünsüzün ümüğünü sıkmıştır; otobüs tutmuştur, kızılcık turşusu kurmuştur, sıtkı sıyrılmış, sidik gibi kokmuş, çizgi film konusu olmuştur; ortodoks öldürmüştür; kırk yıllık kızıl yıldız sosyolojinin konusu olmuştur, olur olur. sıkıldım, bilmiyorum ! ohh, mis gibi bitti bu.*

    şimdi; (bkz: bi siktir git)
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap