• sofya'ya yaklasik 3 km. uzaklikta bulunan 2300 m.lik zirvesiyle sofyayi sofya yapan dag..
    kolay parkurlardan yuruyerek cikis yapilabilecegi gibi, bir kac yerde istasyonu bulunan liftler araciligiyla da cikmak mumkundur.. kapali lift istasyonuna ulasmak icin 122 numarali halk otobusune, acik lift istasyonu icinse 93 numarali otobuse binmeniz gerekiyor.. en keyifli olan ise acik liftler.. taze havayi dogrudan soluyarak ve ormani hissederek yukselmenin keyfine varmak acisindan..
    dagda kolay yuruyus parkurlari oldugu gibi profesyonel dagcilara uygun tirmanma seritleri de mevcut.. dag, son derece guzel ormanlarla ve insanlardan korkmayan binlerce kelebekle bezenmis..
    bir zamanlar gorkemli sularin aktigini isaret eden yuvarlak ve yosunlu kaya kitleleri cikabilir yolunuza yer yer..
    zirveye yakin bir yerlerde dagcilik klubunun calismalari icin kullanilan yapay bir tirmanma duvari da bulunmakta.. burada parasut egitimleri veren bir kurum da mevcut ayrica..
    bir kac otel insaati disinda dagin guzelligini bozan bir goruntuyle karsilasmak pek olasi degil, kucuk kahve molalari icin sosyalizm zamaninda insa edilmis bir kac kucuk tesis ise hic de huzur bozucu gorunmemekte..
    dagda terli bir yuruyus yaptiktan sonra yolunuzun ustune denk gelirse, dagin icindeki kucuk bir tesiste "rus banyosu" yapmaniz da mumkun olabilir..
    ayrica dag bisikleti icin de son derece uygun bir yapiya sahip bu dag..
    (anlatmakla bitmeyecek bir guzellik)
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap