9 entry daha
  • ben bu filmi levent kırca'nın taşı toprağı altın şehir isimli filmine benzetiyorum. ama tabii küheylan'ın dramatik yönü daha ağır basıyor. hatta öyle ki filmin başrol oyuncusu kemal sunal olmasına rağmen son birkaç dakikası hariç film zerre kadar komedi, hatta trajikomedi bile içermez. o derece ciddi bir filmdir ve bu anlamda kemal sunal'ın en ciddi filmi ve rolüdür.

    sunal, elbette bu ciddi rolde oyunculuk resitali de sergilememiştir ancak gayet dengeli oynamış ve ortalamanın gayet üstü bir oyunculuğa imza atmıştır.

    filmde asiye ve kuması arasındaki dayanışma dikkat çekicidir. küheylan'ın karısı ve karısının kuması arasında adeta abla-kardeş ilişkisi vardır. kuma rolünde aydan burhan'ı izleriz. küheylan'ın karısı ise füsun demirel olup, usta oyunculuğunu göstermiştir.

    ben istanbul'a göçün tavan yaptığı zamanlarda bu tip filmlerin çekilmesini yerinde buldum. belki pek etkisi yok ama hem doğru bir noktaya temas etmişler, hem de yarattıkları eser taşrada yaşayanları istanbul hakkında uyandırmak bakımından işlevsel olmuş.
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap