7 entry daha
  • minik bir ülke, ama öyle bir konumu var ki kuzeyde karadeniz iklimi benzeri bir şehirden (bizerte) çölümsü iklime birkaç saatlik araba yolculuğu ile ulaşılabiliyor (kairouan), kuzeyde ormanlar var güneyde de çöl. üstelik birkaç yüz kilometrelik uzaklıklar bunlar. mikroklimaların cilvesi işte.

    insanlar deli gibi (tehlikeli) araba kullanıyorlar, bir tunus'luya "haydi bizi ilginç bir yerlere götürün" dediğinizde "lunaparka gidelim" gibi yanıtlar alabiliyorsunuz. türkler'i seviyorlar, "benim babaannem kayseri asıllıymış, akraba sayılırız, ne güzel" anlamında cümleler duyabiliyorsunuz. çarşıda sizi kekleyip alışveriş etme kıvamına getirmek için "gazelll" diye laf atıyorlar (gazel, ceylan ve hatta ceren manasında kullanılıyor).

    sokaklarda çarşaflı kadın görmek imkansız gibi bir şey, en fakir köylerde bile pantalonlu, "modern" görünüşlü genç kızlar gördüm.

    yemekleri ağır.

    deniz kıyısındaki otellerde alman grupları burada da komünote halinde yaşayıp topluca yeme-içme-havuza girme-akşam diskoya gitme seansları yapmaktalar.

    genelde huzurlu bir ülke. magrip ülkelerine bir giriş yapmak için ideal bir ülke sayılabilir. minik, büyüklük açısından kontrol edilebilir.
393 entry daha
hesabın var mı? giriş yap