8 entry daha
  • adana merkeze 80, ceyhan'a 20km uzaklıkta ufak, şirin, kalabalık olmadığı için temiz kalmış deniz kenarında bir kasaba.

    son 15 yıl içerisinde yavaş yavaş tatil sitelerinin sayısı çoğaldı. ama hala çok kalabalık bir yer değil. genelde adana, ceyhan, gaziantep, kahramanmaraş gibi çevre illerden gelen tatilcilerle şenlenir yaz aylarında. kışın in cin top oynar. balık tutma meraklıları haftasonları gelip balığa çıkarlar.

    yerlileri tarımla uğraşır. ufak tefek pansiyonlar ve bir tane üç yıldızlı otel bulabilirsiniz sahilde. manzarası güzeldir. hizmette fena değil.

    yumurtalıkta zaman geçirmek için gündüz denize havuza girilir. akşama doğru plaj voleybolu oynanır yada köye doğru yürüyüş yaparken tarlalardan domates yada karpuz toplar, tarla sahibine parasını verirsiniz. köye gelince sahibinden izin alıp bir inekten süt sağabilirsiniz.

    şu an yapımı bitmek üzere olduğunu zannettiğim bir termik santral yapılıyor bu güzel yere. çalışmaya başlayınca doğal olarak tüm bu güzellikler yok etmemesini diliyorum.

    botaş petrol rafinerisi de yumurtalık sınırları içerisindedir. ayrıca incirlik hava üssünden kalkan uçakların jet yakıtları da tankerler vasıtasıyla yumurtalığa getirilir ve buradaki bir tesise pompalanır.
45 entry daha
hesabın var mı? giriş yap