6 entry daha
  • o değil de bana kavramaya çalıştıkça elimde kalmayacak bir kavram öğretin ve ben de onun kölesi olayım ya. nedir bu lan. herkes her kavramı kapmış, içinide doldurmuş, yok bu dinsel, yok bu adet, yok bu moda, yok bu olması gereken, yok bu yazım kuralı, yok bu üslup şekli vs vs..

    önceliklerim ve iletişimden anladığım çevremdekilere nasıl bu kadar ters olabilir. ayrıca biri diyalektiği de anlatsın bana zahmet olmazsa.

    parasız aç ölelim demiyorum, mekansız sokakta yatalım demiyorum, tabiki sisteme küfür ettiğim kadar da içindeyim. tüketeceksek belki o kadar olamasa bile bir üretelim diyorum. tamam bunları hiçbirinide demem sadece "mutlu" olalım yeter diyorum.

    kim mutlu anasını satayım, kim güneşe bakıp "ohh bugünde hava pek güzelmiş" diyor sahiden inanarak. yağmur yağsa bile fikri değişmeyen kaç kişi var.
    somut acıları katmıyorum, baban ölmüştür işte çocuğun yitmek üzeredir hayattan.. burda mutsuz olabilirsin ayağın takılsa taşa bile küfür etme hakkın var. hakkın elinden alınmış çünkü.

    ama bizde herkesin dilinde bir küfür, herkes sisteme karşı, kimi paralel der, kimi akepe, kimi ne dediğini bilmez tek çaresisarıgül kalmış yazık.

    siyaset karıştırmak istemiyorum kavramlarıma.

    somut tek doğru sevgi desem, o da yetmiyor bazan. ey insanlar sevdiğine dünyanın değil yeryüzünün diliyle seslenmiş biri size sevgi yeterli değil diyorsa ne boktan bir yerdir burası!

    sevgi zaten kavram değildir bence. aklınla kavrayamazsın bir kere çocukların gülüşünü neden sevdiğini. ona neden illa sebep olmak istediği filan.

    bilmiyorum. kavranamaz haller içinde halim, ne ad koysam kendime berikinin hatrı kalıyor küçük burjuva derdime. çantamdan göğe bakma durağını çıkardım yerine bir kırlangıcın daha var ı aldım dün.

    (bu kendimi son aşağılamam, bana ne oluyor lan. vuruyorum vuruyorum ölmüyorum zaten. kavramları kargaşık hale getirenler utansın, benim mi suçum. baştan beri dedim ben, "aynı kışlaktayız". kavramı evirip adına sığınmayın)
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap