3 entry daha
  • toplumsal bazda, batinin veya dogunun birinden birine tam bir aidiyet hissedebilme durumunda (ekonomik gereklilikler disinda - turkiye dahilinde) cozulecegini dusundugum problem.

    dogu'nun tabulara dayali yapisina karsilik batinin bireysel-dunyevi serbestligini tercih edenler ile motivasyonunu agirlikli olarak dunya sonrasi yasam uzerinden besleyen kesimlerin korukledigi kulturel savas.

    eninde sonunda tek dunya kulturune sahip olacak olan yerkurenin insanlarinin bu son level oncesi birbirlerine karsi verdikleri mucadele sonucu ortaya cikan kulturel carpikliklar butunu.

    batinin zaman zaman kendi medeniyetini resmilestirmek amacli pompaladigi bati vs. dogu eslesmelerinin hem bati takipcileri hem de karsitlari tarafindan oldukca yanlis yorumlanmasi uzerine siddeti artan kulturel erozyon.

    "kulturu yasatma" kavraminin mevzubahis kulturu dikte ettirme veya butun celiskileri ile sorgusuz kabul ettirme olarak uygulandigi orta gelismis toplumlarda, bu duruma karsilik toplumun belirli kesimlerinin ekonomik olanaklari dogrultusunda verdikleri altyapisiz tepki sonucu ortaya cikan remixler butunu.

    kanimca cok da dert etmemek lazimdir. nitekim kitaplarin, tarihi kaynaklarin hepsi durmaktadir, vakti geldiginde ve kapasitesi kaldirir adamlar yetistiginde acilir bakilir ne neymis, ne degilmis gorulecektir. ki kultur egitimi ile sunumu (sunulanin yuceltilmesi) ve bu sunulanin bati kulturu ile karsilastirmali gerceklesen kabulu oncelikle representation ile alakali oldugundan, once ekonomi diyorum sonra da sekil...

    konu ile alakali olarak (bkz: eklektizm) (bkz: globalizm) (bkz: lyotard)

    pesimist olarak nitelendirilseler de, bu erozyon insan evriminin bir parcasidir diyenleri de unutmamak lazim. bu baglamda (bkz: memetics) ile de bir alaka kurmak mumkundur.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap