3 entry daha
  • bbc knowledge'da belgeselini izledim. salem kilisesinin rahibi samuel parris'in kölesi bu kadın. evdeki iki küçük kız nöbetler geçirmeye başlıyor ve kapılarına gelip yiyecek bir şeyler isteyen fakir bir kadını cadılıkla suçlayarak başlıyor olay. bu tituba da cadılıkla suçlanıyor. ve cadılığını itiraf edip 9 kişi daha var diyen de bu.

    samuel parris, işini kaybetmek üzere olan bir papazken, birden cadılık konusunda kasabayı korumaya çalışan bir kahramana dönüşüyor. cadı avı konusunda bir kitap edinmesinin ertesi günü kölesi tituba cadı olduğunu itiraf ediyor. her ne hikmetse, samuel parris'in düşmanı olan çoğu kişi cadılıkla suçlanırken, kilisesinden olan kimse cadılıkla suçlanmıyor. ve tituba da cadılığını itiraf etmesine rağmen kefeni yırtıyor.

    papaz, kızları ve kölesinin tiyatrosu sonucu masum bir sürü insan ölmüş. bu cahilliği ve caniliği düşündükçe çıldıracak gibi oluyorum. bu kadar mı önemliydi lan papaz evini ve arazini korumak? ki o kadar insanı öldürttün de nooldu? en fazla 4 yıl daha o evi koruyup sonrasında kovuldun. umarım sen ve kızların sürüne sürüne ölmüşsünüzdür.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap