15 entry daha
  • her ne kadar uzun suren bir film olsa da sadece tommy devito'nun (joe pesci) manyakliklari bile filmi sikilmadan izlemenizi saglayan faktorlerden biri. bu filmin ba$kahramani $uphesiz ki henry hill rolundeki ray liotta'dir, zaten hikaye de onun agzindan anlatiliyor. ilerki yillarda bu adamin uluslararasi capta buyuk bir $ohrete kavu$amamasi bana hep mark hamill'i hatirlatir. kendisini ilk olarak 1992 yapimi unlawful entry filminde obsesif polis memuru rolunde izlemi$tim, ki film son derece surukleyici olmasina ragmen ikinci sinif bir filmdi. goodfellas'taki rolu ile en iyi yardimci erkek oyuncu oscarini kazanan joe pesci sanirim "fuck" kelimesini bir filmde bu kadar cok kullanip uzerine oscar kazanan yegane insan. bence kendisi oscar'i $u sahne ile goturmu$tur: filmin ba$larinda arkada$lari ile masada ne$eli bir muhabbet icindeyken, gulu$meler arasinda henry'nin "you are a funny guy" lafinin uzerine "what do you mean i am funny?" der, henry kem kum eder, i$te oyle boyle ne$eli, eglencelisin der ama tommy gittikce o me$hur takintili, $izofren tavrini gosterir, "funny how?, funny like a clown?" "am i here fuckin' to amuse you? how am i funny?" der, henry iyice tirsar... i$te bu diyalogun oldugu sahne filmin en guzel yeri bence.

    i$ler tikirinda giderken, sabah evden cikmaya hazirlanan henry, karisinin paraya ihtiyacim var lafinin uzerine, "ok how much you need?" diye sorar, karisi ise ba$ ve i$aret parmalariyla istedigi kalinligi gosterir: "that much". hep du$unmu$umdur bu sahne kadinlara kotu ornek oluyor diye. allah gostermesin e$lerimiz her sabah bunu yapsa 2 gun sonra donumuz bile gider evellallah.

    filmin en komik yeri ise me$hur hakki bulut kilikli, takimin en salak adami rolunu oynayan herifin elindeki caydanlikla di$ari cikmaya calismasidir. tommy'nin laflari resmen izleyenleri yarar:

    -come on, make that coffee and let's go
    ....(adam elindeki caydanlikla kapiyi acar ve di$ariya yonelir)
    -what the fuckin' you doin', it's a joke, joke.. put the fuckin' pot down..

    hikayeye gore jimmy (robert de niro) bu yil (2004) 78 ya$inda hapishaneden cikiyormu$. film tarih itibariyle imdb top 250'de 54,812 ki$inin verdigi oylarla 10 uzerinden 8.5 puan almi$ ve en iyi 28. film olma $erefine eri$mis durumda.

    tavsiyem, bu filmi seyrediniz ve seyrettiriniz.
291 entry daha
hesabın var mı? giriş yap