5576 entry daha
  • hafta sonu iş için izmir’e gelmiştim. dün işten çıkıp kaldığım otele yürüyerek gittim. sahilden yürüdüm (sahil demek denizin kenarı demekmiş hatırladım).
    temiz hava.
    dalga sesi.
    banklarda oturan çiftler.

    dedim ki kendi kendime:
    arkadaş sen ankara'da ne yapıyorsun?? istanbul'da, hem de en güzel kampüslerden birine sahip bir okulda 5 yıl okuyup ne halt yemeye gittin o ankara'ya?

    işten çık. kızılay'da kuru kalabalıkta biraz takıl. takım elbiseli suratsız memurlarda, avm'lere doluşmaya giden insanlarda, saçma sapan beton binalarla dolu caddelerde bir eğlence emaresi ara. ama daha fazla strese gir. şehrin ızdırabına küçük bir küfür et. eve gitmek için otobüse bin. bu kadar 65+ yaş nereye gidiyor diye otobüste hayatın anlamını sorgula!

    geçenlerde bindim otobüse. ego kartımda yetersiz bakiye varmış. cebimdeki bozuk paraları çıkardım, fazla kart sordum. amcanın biri verdi kartını. cihaza okuttum sonra geri verdim kartı. elimdeki bozuk parayı da saydım 25 kuruş eksik çıktı.
    kusura bakmayın 25 kuruş eksikmiş dedim. amca bi başladı söylenmeye. siz hep böyle yapıyorsunuz. şimdiki gençler hep böyle falan da filan da. 10 lira çıkardım e burdan alın dedim. yok yok istemez dedi ama yanındakilere baya bi söylenmeye devam etti.

    ulan böyle şehri de böyle şehrin insanını da…

    dün izmirli bir arkadaşımla buluştum. madem 2 ay buradasın toplu taşıma kullanırsın sana bir kentkart alalım dedi. sorduk insanlara garın içinden alınıyormuş. girdik gara. bir arkadaşa burda kentkart satılıyormuş nerede bulabiliriz diye sorduk. şurada satılıyor ama şimdi kapattı yarın uğrayın artık dedi. biz ah vah tüh derken cüzdanı çıkardı al kardeş bende bir tane fazla var bunu kullan, izmir'de de yenisin galiba hoş geldin iyi gezmeler dedi...

    hafta sonu iş için izmir’e geldim. dün de işten çıkıp kaldığım otele yürüyerek gittim. sahilden yürüdüm (sahil demek denizin kenarı demekmiş hatırladım). temiz hava. dalga sesi. banklarda oturan çiftler.
    dedim ki kendi kendime:
    arkadaş sen ankara'da ne yapıyorsun??

    izmir. güzel şehir.
10806 entry daha
hesabın var mı? giriş yap