23 entry daha
  • 2012 yılı nisan ayında başlayan sol bacağımdaki kasılmalar sonrasında başlayan bir serüvenin mutlu sonudur kayroprakti.
    neredeyse her hafta röntgen çekildi. ilk etapta siyatik teşhisi kondu. bi avuç ilaç sabah akşam içilecek. bi hafta sonra tekrar röntgen, ilaçlar değiştir. olmadı fizik tedavi yapalım biz sana.

    değişen birşey olmayınca, doktor değiştirdim. mr çekilecek bakalım ne varmış. hulk'a dönüşmeme az kaldı derken mr maceralarım başladı. artık o kadar kanıksadım ki vazz vuzz caar corr sesleri içinde horlayarak uyur hale geldim. sonuç, sende fıtık var. epidural enjeksiyon yapalım, ödemi kurutalım. bildiğiniz lokal anestezi ile omurlarınızın arasından girip ödem olduğu söylenen yere ilaç enjekte ediliyor. lokal anestezide olsa da hissediyorsun o ilacın dolduğunu. bu arada ilaç içmeye devam. sonuç, tekrar mrla kontrol. değişen bişey yok, ağrıların dozu artmaya devam ediyor. koltuktan kalkmak artık 5 dklık sancılı bir süreç, yürümek keza aynı zorlukta.

    gene doktor değiştir, mr çekilsin sonuç "sende bulging var, kesin ameliyat gerekiyor."
    siyatik, fıtık, bulging insanın konan teşhisler sonrasında genlerine küfredesi geliyor. bildiğin ortopedik felaketim.
    başka doktor görüşü alınıyor, o da bulging diyor. ameliyat kararı verilmişken, "ya bi de şu doktora görünsen" deniyor. randevu alınıyor vs. bu sefer görüntüleme merkezinde ne kadar alet edevat varsa hepsine giriyorum. öncelerde doktorun kulağını istem dışı çınlattığım doğrudur. sonuçlarla beraber doktora gidiliyor.
    teşhis, roto skolyoz. bildiğin omurlarım kendi eksenlerinde dönüyorlar, skolyoz da doğuştan gelen omur eğriliği. tedavisi ne diye soruyor insan haliyle, doktor sedyeye uzanmamı söyleyip bildiğin belimi kütürdetiyor. ahanda felç oldum diyecekken, kalk ayağa diyor.

    ne ağrı kalıyor, ne bişey. sarılıp öpesim geldi adamı. nedir bu yaptığınız diyorum, "kayroprakti manevrası" diyor. bildiğin o özgür ruha sahip diskleri olması gereken yerlerine geri döndürmüş.

    istanbulda bulabilir miyim diye araştırdığımda ilk çıkan yeri arıyorum ve işin uzmanını buluyorum. ağrı olduğu zaman gitmeye başlamak üzere ilk görüşmeyi sonlandırıyorum. şimdilerde ayda bir kere düzenli gittiğim, avuç avuç ilaç kullanmak zorunda kalmadığım için mutlu olduğum bir uygulama.
191 entry daha
hesabın var mı? giriş yap