18 entry daha
  • 1935 alfred hitchcock filmi, çok sevdim. siyah beyaz filmleri daha ilgiyle izliyorum nedense.

    --- spoiler ---

    hannay'ın evine aldığı kadının -hava yollarına ait bir bilgiyi, ülke dışına sızdırmaya çalışan kesik serçe parmaktan kaçar- öldürülmesiyle; suçsuzken suçlu konuma düşmesini, pamela denen ilk başta şirret, gıcık görünen ama sonra kalbinizi fethedecek kadın tarafından ele verilmesiyle polislerden kaçmasını anlatır. bazı yerlerde sıkılsam da genel olarak büyük keyif alarak izledim.
    aklımda kalan birçok kare var. mesela londra köprüsünde trenden atlaması, onun gözüyle gölün ekrana gelmesi. pamela ile şelalenin altında saklanmaları o anın büyüsü, gizemi siyah beyaz olmasından mı kaynaklanıyor bilmem ama o sahneyi renkli de görmek isterdim.

    şelaleden sonra bir köprüye varırlar, hava puslu, solda bir ağaç var. uzaktan hannay ve pamela gözükür belli belirsiz. bu kare çok hoşuma gitmiştir, ama resim bulamadım.

    crofters'ın karısını da yanında götürmesini beklerdim, o ucube adamla kalmamalıydı. londa kadınlarının çoğu gibi ayaklarını boyamalıydı. ayrıca pamela'nın kelepçeyi çıkardıktan sonra, kaçmadan önce, ince çoraplarını giymeye çalışması ilginçti. o zamanlar giyim kuşama bu denli mi dikkat edilir, şık olmak önemlidir bilmiyorum.

    çok güzel afişleri de var.

    alfred hitchcock ın izlediğim ilk filmiydi, devamı gelecek.

    --- spoiler ---
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap