7 entry daha
  • zannimca teoride özenle hazirlandigi belli olan, ancak uygulamada bir hayli sorun yaratabilecek bir secenek butunudur.
    "badilerimin mal dedigi adam benim icin de maldir" opsiyonunun varligi ilk asamada kolaylastirici gozukse de zaman icerisinde sozlukten alinan keyfi azaltabilir.

    misal ben 3 ay once mal olduguna kanaat getirdigim birisinin entry'lerini gormeyeyim duymayayim dedikten sonra gecen zaman icerisinde bu kisi -eger yeni ve tecrubesiz bir yazar ise- zamanla kendini geliştirebilir, ve yahut görüşleri fikirleri degisip vizyonu büyür, o eski mal kisilikten cikabilir. hatta bir baska ihtimal olarak, benim onu mal ilan ettigim donemde cok zor gunler gecirmekte oldugundan "korum dunyanin ta kötüne" modunda yazdigi entry'lerle onu yargilamis ve dogru duzgun entry'lerini kaciriyor olabilirim. ayni sekilde ben uzunca bir donem tersimden kalkip, dolayisiyla (ve haliyle) her seyi de gotumden anlayip "mal kayniyor burasi be" diyerekten "yanlis mal secimleri" yapabilir ve sozlugun bircok entry'sinden ve dolayisiyla da bircok guzelliginden mahrum kalabilirim.

    ha diyeceksiniz ki (veya otisabi diyecek ki) "ulan o zaman sen de eline koluna hakim ol birisini mal yaparken once 10 a kadar bi say".. ancak insan her zaman dogru secimi yapip yapmadigindan emin olamiyor. ve/veya onceden yapilan dogru secim zamanla yanlis hale gelebiliyor. keza ben bircok kez ilk etapta "malin allah'i" sandigim kisilerin müteakip entry'leri ile ilgili olumlu dusunmus, onyargimdan dolayi kendime ziyadesiyle kizmisimdir.
    kimi zaman mal olduguna ciddi sekilde inandigim yazarlarin cok akilli basli entry'lerini okuyup farkli bir bakış açısı edinebildigimi ya da bilmedigim bir seyi sayelerinde ogrendigimi de soylemeliyim.

    elbette ki "uygun degil" diyorsam aktif vaziyete gelmesi halinde kullanmak zorunda degilim, "ben kullanmayacam" deyip normal sözlük izlemime devam edebilirim, ama boyle bir opsiyon var oldugu surece bunu kullanan yazar sayisi epey buyuk bir oranda olacaktir diye tahmin ediyorum.. bu da yazarlarin bir insani mal ilan ettikten sonra ona muteakip donemler icin yargisiz infaz uygulamis gibi olmalarina neden olup, belki de ihtiyac duyacaklari kimi bilgilere ulasmalarini da o kisilerin entry'lerini goremedikleri icin engellemis olabilir.
57 entry daha
hesabın var mı? giriş yap