9 entry daha
  • va vay vay, türkiyede kürtler iran'daki ırak'taki kürtlere bakarak şükretmeliymiş, kendilerine bu hakları veren türklere de müteşekkir olmalıymış,

    devam edin siz bu kafayla

    tanım:emekli general

    edit ya da fikri takip:

    emekli generalin söyledikleri ile ilgili olarak yazdıklarıma bir alttaki entryde -oldukça münasebetsiz bir tarzda- cevap verilmişti, bende belki ben yanlış anlamışımdır diye cnntürk'ün videoyu koymasını bekledim.

    video şurada:p://tv.cnnturk.com/tarafsizbolge

    burada bağlam önemli olduğu için yavuz'un özellikle konuşmaya başladığı 157.30 dan sonra("cumhuriyete bir hücum var"la başlayan kısım) bakarsanız özellikle 159.53 den sonra aynen şunları söylüyor;

    "türkiye cumhuriyetine düşmanca yaklaşmak yerine, kendilerini ırak'ın kürtleri ile suriye'nin kürtleri ile iran'ın kürtleri ile mukayese etsinler ve bu cumhuriyetin kendilerine bahşettiği olanaklara da lütfen biraz saygı duysunlar ve bunu da ifade etsinler"

    şimdi tdk'ya göre bahşetmek bağışlamak, sunmak anlamına gelmektedir. bu da eşit olmayan bir ilişkide ortaya çıkar, sen seninle eşit olmayana bir şey bahşedersin yani bağışlarsın... dolayısıyla sen sana bahşedilen (kim tarafından?) bir cumhuriyette ortak kurucu etnik grup olamazsın ancak sana sunulan bu cumhuriyetin olanaklarına ancak saygı duyabilirsin bu da yetmez bunu da ifade etmelisin.

    dolayısıyla benim yorumumda bence bir çarpıtma yoktur, ahmet yavuzda bu ülkede yaşayan benzeri ulusalcılar gibi türkleri bu ülkenin hakim unsuru olarak görmekte, kürtlere ise komşulardaki kürtlerin durumuna bakarak kendilerine "bahşedilen" bu cumhuriyette yaşadıkları için şükretmeleri gerektiğini ifade etmektedir.
48 entry daha
hesabın var mı? giriş yap